Klaarmaken voor Dorpsfeest Santpoort 2023

Klaarmaken voor Dorpsfeest Santpoort 2023
Tractor Behendigheidsparcours - Ruud Witteman

Aangeleverd

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken is druk met de voorbereidingen van de 264ste editie van het Dorpsfeest-Santpoort. Van zaterdag 29 juli tot en met 5 augustus 2023 staat het dorp weer bol van de activiteiten voor jong en oud. De kermis is verpacht en het programma staat in de grondverf. De eerste inschrijvingen komen al snel binnen. Hieronder een aantal hoogtepunten van het vernieuwde programma.

 • Blik voor elkaar
  De Harddraverij Vereniging wil een aanjager zijn voor een prettige leefomgeving in en rondom Santpoort. Om daar de nadruk op te leggen is dit jaar gekozen voor het thema “Blik voor elkaar!”.
 • Wisseldag
  Bij het evalueren van het dorpsfeest van 2022, kwamen er signalen dat de zondag nog wel een publieksevenement kan gebruiken. Vandaar dat het bestuur heeft besloten dat de zondag vanaf heden als “wisseldag” door het leven zal gaan. Zondag wordt dè dag waarop ieder jaar een ander publieksevenement op de agenda wordt gezet. Dit jaar is gekozen het Tractor Behendigheidsparcours. Het evenementen bestaat dit keer uit een rondrit door het dorp en aansluitend 5 verschillende proeven.
 • EHBO Santpoort 100 jaar 
  Omdat de EHBO Santpoort dit jaar 100 jaar bestaat, zet de harddraverijvereniging de organisatie extra in het zonnetje. Bovendien wordt er met een statiegeldactie van blik en plastic flesjes geld ingezameld.
 • Straatvoetbal Santpoort viert dit jaar het 40-jarige jubileum. Daarom wordt er dit jaar extra uitgepakt.
 • Ringsteken voor scootmobielen is terug. Op verzoek van de Scootmobielclub Velsen is deze activiteit weer terug op de dinsdagochtend in de Hoofdstraat.
 • Kinderloop mede mogelijk gemaakt door Zomerpret
  De Kinderloop op woensdag is dit jaar gratis, omdat dit evenement mede mogelijk wordt gemaakt door Zomerpret, een subsidieregeling van de Stichting Welzijn (Gemeente Velsen).
 • Proef wandelroute 30 km bij Rondje Zandhaas
  Dit jaar is als proef een wandelroute van 30 km uitgezet. Mocht dat een succes worden, dan komt deze afstand vanaf 2024 definitief op het wandelprogramma. Voorinschrijven is niet nodig en kan ter plaatse. Meer informatie: https://www.rondjezandhaas.nl/

Meedoen en aanmelden
Wie wil meedoen aan de verschillende evenementen wordt aangeraden de website van dorpsfeest-santpoort.nl in de gaten te houden. Hierop verschijnt regelmatig nieuws vanuit de organisatie.

Programma op hoofdlijnen
In het overzicht het programma in verkorte vorm. Zodra het Officiële Programma 2023 definitief is, wordt het gepubliceerd op dorpsfeest-santpoort.nl aan. Ook zullen op die pagina regelmatig nieuwtjes en informatie over inschrijvingen te vinden zijn.

DagEvenement
Zaterdag 29 juliConcours Hippique (Brederode) Rondje Zandhaas wandelen (Brederode) Footgolf (in en rondom het Dorp)
Zondag 30 juliKroegloper Schaak Toernooi (Horeca Santpoort) Koffieconcert (Dorpskerk Santpoort) Bierproeven (Weyman Weide) Nieuw: Wisselevenement Tractor behendigheidsparcours met rondrit (Ruïne van Brederode en Weyman Weide)
Maandag 31 juliStraatvoetbal (Burg. Weertsplantsoen) Steenwerpen (Land van Scholz) Klaverjassen (Weyman Weide) Steppenrace (Hoofdstraat)
Dinsdag 1 augustusRingsteken op de fiets, scootmobiel (weer terug), pony, paard, brommer (Hoofdstraat) Santpoort mediteert in Naaldkerk Petanque – Jeu des Boules (Land van Scholz)
Woensdag 2 augustusAgrarische dag (Brederode) Kinderloop (wielerparcours) 7 van Santpoort (wielerparcours) Bridgetoernooi (Velserhooft) Puntenkoers voor vrouwen (wielerparcours) Wielerronde voor mannen (wielerparcours)
Donderdag 3 augustusKortebaan (Hoofdstraat) Bridgetoernooi (Velserhooft)
Vrijdag 4 augustusPaardenkeuring (Weyman Weide) Jaar- en kindermarkt (dorpskern) Seniorenavond (Weyman Weide)
Zaterdag 5 augustusKids Mudrun (Weyman Weide) Kwalleballen (Weyman Weide) Buikschuiven (Weyman Weide) Tentquiz (Weyman Weide) Optocht en vuurwerk (met zelfgemaakte blikken lampion)