Afsluiting Velsertunnel 7 t/m 9 juli

Afsluiting Velsertunnel 7 t/m 9 juli
©Ton van Steijn

Aangeleverd

Van vrijdag 7 juli 20.00 uur tot maandag 10 juli 05.00 uur is de Velsertunnel (A22) in beide richtingen afgesloten. In dit weekend voert Rijkswaterstaat diverse werkzaamheden uit in en rond de tunnel. Verkeer wordt ter plekke omgeleid via de A9 en moet rekening houden met fors extra reistijd op drukke momenten. De belangrijkste reden voor het afsluiten van de tunnel is een update van de tunnelsoftware. Ook vindt er dit weekend regulier onderhoud plaats aan de tunnel.

Omdat er door de werkzaamheden aan de #Velsertraverse nu minder verkeer in de tunnel rijdt, kiest Rijkswaterstaat ervoor om gelijktijdig in de Velsertunnel te werken. Deze ‘kort en hevig’ aanpak maakt dat er later dit jaar geen weekendafsluiting van de Velsertunnel meer nodig is.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002).