Cruyff Court Velsen-Noord onder grote belangstelling geopend

Cruyff Court Velsen-Noord onder grote belangstelling geopend

Sabrina Koster

Afgelopen vrijdag is het nieuwe Cruyff Court in Velsen-Noord officieel geopend. Kids kwamen in grote getalen op de opening af, ze konden meedoen aan een voetbaltoernooi en andere spellen. De eerste activiteiten op het veld waren hiermee een groot succes.

De opening werd vrijdagmiddag gedaan door Desmond Post van de Cruyff Foundation, wethouder Bram Diepstraten, en voetballer Frank Korpershoek. Wethouder Bram Diepstraten verkondigde trots te zijn om een nieuwe Cruyff Court in Velsen-Noord te hebben. Ook verwees hij naar de hobbelige weg naar de realisatie van dit project. Het plan werd origineel opgestart met sponsor PepsiCo. Toen daar negatieve aandacht over ontstond in de media, haakte de sponsor af. Gelukkig vond de Cruyff Foundation een andere sponsor in de UEFA Foundation en kon de ontwikkeling verder doorgezet worden.

Frank Korpershoek was als oud-Telstar speler en huidige jeugd trainer bij AFC Ajax aanwezig als lokale held. Hij sprak de aanwezige kinderen toe en gaf wat inspirerende tips.

Belangrijk voor de verschillende partijen is dat de speelplaats door de omgeving wordt omarmd. Ten eerste mochten omwonenden meedenken over de locatie. De keuze viel op de Grote Hout – of Koningsweg. Verder werd er vrijdagmiddag aan de kids gevraagd om respect voor elkaar te hebben, zich verantwoordelijk te voelen voor het veld en de speelplek netjes te houden.

Dit is nu de tweede speelplaats die in samenwerking met de Cruyff Foundation is aangelegd in Velsen. In IJmuiden is er een Cruyff Court gelegen op het Pleiadenplantsoen. Deze wordt al veelvuldig gebruikt door kinderen en er worden veel activiteiten georganiseerd.