Bomen in IJmuiden en Velsen-Noord weggehaald vanwege iepziekte

Bomen in IJmuiden en Velsen-Noord weggehaald vanwege iepziekte

Aangeleverd

Een aantal bomen in de Homburgstraat (IJmuiden) en Stratingplantsoen (Velsen-Noord) zijn weggehaald. Helaas leden deze bomen aan de iepziekte: een ziekte die ervoor zorgt dat een iep snel achteruitgaat.

Ieder jaar, aan het begin van het voorjaar, zien we iepen ziek worden door deze ziekte. Het is een schimmelinfectie die de sapstroom in een iep afsluit en ervoor zorgt dat de zieke boom langzaam afsterft. Omdat het een erg besmettelijke ziekte is, die nauwelijks te behandelen is, halen wij zieke iepen zo snel mogelijk weg. Dat is ook gebeurd met de iepen aan de Homburgstraat (IJmuiden) en Stratingplantsoen (Velsen-Noord).

Op dezelfde plek plaatsen we een nieuwe boom terug. Dit wordt een andere boomsoort of een iep die beter beschermd is tegen de ziekte. Meer weten over de iep, de iepziekte en andere bomenziekten? Kijk op bomenbieb.nl.

Wil je meer weten hoe wij in Velsen met dit soort ziekten omgaan? Kijk op velsen.nl/groen-in-velsen