Nieuw programma RTV Seaport: het Velsens Cultuur uurtje!

Nieuw programma RTV Seaport: het Velsens Cultuur uurtje!

Sabrina Koster

Vanaf zondag 2 juli 2023 kunt u op de TV-zender van Seaport genieten van een ‘uurtje cultuur’. Elke zondagmiddag krijgt een andere culturele vereniging uit Velsen het podium op de televisie. De eerste weken zendt RTV Seaport een reeks optredens uit van zangverenigingen, opgenomen tijdens het VG-festival Zang. Stem af op de zender, om 14.00 uur!

De gemeente Velsen barst van de cultuur. Er zijn zoveel koren, muziek- en theatergroepen, orkesten en creatievelingen! Met het culturele uurtje (al zal dat voorlopig een minuut of 20 zijn) zal RTV Seaport deze elke zondagmiddag ‘etaleren’. De focus ligt om te beginnen op zang, muziek en toneelvoorstellingen. Kunstenaars en andere verenigingen hopen we in een later stadium ook te kunnen belichten.

De reeks start met een aantal opnames die RTV Seaport maakte tijdens het Velser Gemeenschap Festival Zang op 13 mei jl. Van popmuziek tot opera, van close harmony tot musical en van klassiek tot modern; elke week weer een verrassend optreden van lokaal talent!

Kijk mee via Ziggo kanaal 37 of KPN kanaal 1490, of online via rtvseaport.nl/live-tv