Lekker weer brengt leuke activiteiten

Lekker weer brengt leuke activiteiten

De zomer is om de hoek en daarmee laten we de lente regen achter ons, het zonnetje schijnt weer in volle kracht en geniet iedereen weer van het buitenleven. Hierdoor zijn er ook weer allerlei leuke buiten activiteiten te doen in onze gemeente.

Afgelopen zondag zijn de schaapjes weer geschoren bij Velserbeek en laten hun wintervacht achter, een van de tekenen dat we echt in de lente zitten. De natuur is helemaal aan het opbloeien, de zon staat warm aan de hemel, vogeltjes zijn aan het zingen en we stoppen de winterjas wederom achter in de kast. De agenda staat vol met leuke activiteiten buiten de deur, waardoor je altijd wel een excuus kan vinden om even de deur uit te gaan en goed van het zonnetje kan genieten.

Afhankelijk van wat iedereen leuk vindt om te doen, zijn er verschillende dingen waar men langs kan gaan en even een paar uur uit huis bent. Zoals een leuke rondleiding over de zeesluizen van IJmuiden. Deze is er momenteel iedere dinsdag en donderdag die start vanaf het Zee- en Havenmuseum. Om wat avontuurlijker bezig te zijn is kan een dagje naar Forteiland wellicht een goed idee zijn. Of anders een rondleiding door de donkere bunkers in de duinen waar je in de duisternis loopt.

Voor een rustigere activiteit kan je ook langs Beeckestijn. Zij houden iedere 1e en 3e zondag van de maand een wandeling met gids door de tuinen en het gebouw zelf, waar je leert over de geschiedenis van het mooie stukje land. Even genieten en kletsen met wat mensen, dan klinkt mogelijk Staal’s Foodfest wel goed in de oren. Op zaterdag 27 mei bij Plein 1945 is dit voedselfestival bezig vanaf 15:00. Georganiseerd door Grand Café Staal is er live muziek, foodtrucks en lekkere drankjes waar je goed van kan genieten.

Ook via stichting Welzijn Velsen zijn er verschillende momenten georganiseerd om de deur uit te gaan en gezellig even met anderen bezig te zijn. Zo is er morgen 23 mei in de ochtend een seizoenswandeling met natuurgids die start bij buurthuis De Dwarsligger. De 24e een scootmobieltocht die wordt gereden vanaf de Lange Nieuwstraat. En dezelfde dag een Seniorenspellenmiddag waar kan worden aangeschoven bij Dorpshuis Het Terras. Op 27 mei gaat wandelgroep de Zoolslijters een 15km wandeling maken door de duinen heen.
Om mee te doen met één van de activiteiten van Stichting Welzijn Velsen wordt er wel gevraagd om vooraf aan te melden via besseling@welzijnvelsen.nl of telefonisch op 06-59960170