Trefpunt Alzheimer in de Hofstede

Trefpunt Alzheimer in de Hofstede
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Netty Struijs

Vanavond maandag 22 mei organiseer Alzheimer Nederland in de Hofstede in Velserbroek een Alzheimer Trefpunt over ervaringen van mantelzorgers. Hoe voorkom je dat je als mantelzorger overbelast raakt en hoe vraag je hulp aan anderen?

Te gast is een mantelzorger die zijn verhaal met de aanwezigen deelt. Het gaat over hulp vragen, hoe je dat kan doen, maar ook hoe moeilijk het vaak is. En wat de gevolgen kunnen zijn als je er alleen voor staat.

Verder zal is namens Centrum Mantelzorg Annelies Delsman aanwezig. Zij zal ingaan op het begrip “vraag–verlegenheid” en hoe je mantelzorgers daarbij kunt helpen. De gespreksleiding is in handen van Ron Viergever, bestuurslid van de afdeling Midden Kennemerland en ervaringsdeskundige rond mantelzorg.  

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Inloop vanaf 19:00 uur, start programma 19:30 uur in de Hofstede, Aletta Jacobstraat 227, 1991 PT, Velserbroek.