EHBO Santpoort viert 100 jarig bestaan

EHBO Santpoort viert 100 jarig bestaan
Foto door Anne Zwarts

Sabrina Koster

EHBO Santpoort is opgericht op 23 maart 1923 en verzorgt al sinds die datum de Eerste Hulpverlening (EHBO) bij allerlei evenementen in Santpoort en omstreken. Op 13 mei viert de organisatie de mijlpaal met een receptie.

Tijdens live radioprogramma Helden van Velsen geeft Josina van EHBO Santpoort toelichting op het 100-jarige bestaan van de vereniging. EHBO Santpoort is aanwezig bij een variërende activiteiten in Santpoort en omstreken, denk bijvoorbeeld aan het Dorpsfeest in Santpoort, de Avondvierdaagse in IJmuiden, de Sinterklaas intocht en koningsfeest, maar ook bij hockey- of voetbaltoernooien, en atletiekwedstrijden. De EHBO Santpoort is een van de oudste EHBO verenigingen in de omgeving. Groepen in Amsterdam en Haarlem waren al eerder in 1910.

Door de jaren heen heeft Josina van alles meegemaakt. Het verhaal over de kapotte naar buiten stekende knieschijf van een hordeloper bij Suomi doet de maag even omkeren. Maar zoiets geks gebeurt niet vaak. Ze legt uit dat het EHBO-en eigenlijk wel een rare hobby is want, “Als je mazzel hebt, heb je niks te doen.”

Het 100-jarige bestaan wordt zaterdag 13 mei gevierd van 16 uur tot 18 uur in het Dorpshuis het Terras in Santpoort. Iedereen is welkom om langs te komen, maar meld je wel even aan. De organisatie hoopt vooral dat er oud-leden willen langs komen. ehbo-santpoort.nl

Ook deelt Josina de oproep om aan te sluiten, want ook de EHBO heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Ze legt uit hoe de werkzaamheden er uit zien, en hoe je EHBO-er wordt. Je doet cursussen om de juiste kennis te hebben en staat bij evenementen nooit alleen. In oktober volgt er weer een opleidingscursus.

Luister het interview met Josina hier terug