Luis in de pels grijpt naast ‘’toetje’’

Luis in de pels grijpt naast ‘’toetje’’
RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Nog twee duels en dan zit seizoen 2022/2023 er op. Telstar liet vorige week na Willem 11 te verslaan en kon alleen nog door een ‘’Houdini act’’ de eerste acht bereiken. Vrijdag stond de verre reis naar Zuid-Limburg op de rol tegen een MVV dat vriend en vijand sportief verraste en met de laagste begroting de eerste acht (bijna) niet kon ontgaan. MVV diende namelijk nog een puntje te sprokkelen voor ‘’het toetje’’ Een aantal (25) fitte Telstar-fans fietsten mee naar het diepe zuiden met scheidend algemeen directeur Pieter de Waard voor een tweedaagse toertocht. De supporters van MVV hoefden niet ver te reizen en kwamen massaal op voor het laatste thuisduel van de reguliere competitie, 7500 in getal.

Mike Snoei mocht overigens voor de tweede keer dit seizoen na zijn rode kaart van vorige week op de tribune plaatsnemen en werd wederom tegen MVV vervangen door Uli Landvreugd en Anthony Correia.’’ Dat was niet zo handig van mij,’’ gaf hij schuldbewust toe. Vrijdagavond 20.00 uur: de 22 spelers komen het veld op onder een oorverdovend geluid. De Geusselt was ‘’on fire’’ en dat lieten de fans luidkeels weten. Volkszangeres en Maastrichts fenomeen Beppie Kraft (76) zong het ‘’Limburgs Volkslied’’ en in het stadion werden een potpourri van schlagers en ‘’Italo disco dreunen’’ het publiek ‘’ingevuurd’’. Kortom: de stemming was opperbest en hoopvol.

Mike Snoei vatte vlak na afloop het duel puntig samen.’’ Ik zeg net tegen Peter (Hofstede), deze wedstrijd is hét verhaal van het seizoen. De betere ploeg maar toch weer met lege handen.’’ Peter Hofstede verzuchtte:’’ 144 aanvallen waarvan 86 gevaarlijk, 31 doelpogingen tegen 14 in ons voordeel,  veel meer corners en je verliest.’’ Het technische duo had het gelijk aan hun kant. Telstar nam vanaf acquit het initiatief, won de strijd op het middenveld, maar liep twee keer tegen een snelle counter aan en stond na 20 minuten al met 2-0 achter. Koen Kostons, de ‘’assistkoning’’ van MVV, stond twee keer aan de basis en Jarne Steuckers en Ruben van Bommel haalden de trekker over. En Telstar? Of de spitsen waren niet scherp genoeg of de sterk acterende keeper van MVV, Romain Matthys, was een ware sta-in-de-weg.

Na rust bleef Telstar kansen creëren maar weer hetzelfde laken en pak. Kans op kans werd om zeep gebracht. Er ontstond geregeld irritatie wat Koen Kostons een naar het liet aanzien zware schouderblessure opleverde toen hij rand strafschopgebied werd geraakt door Ronald Koeman die echter geen kaart ontving. Alleen invaller Glynor Plet pakte toch weer zijn goaltje mee maar verder kwamen de Witte Leeuwen niet. Na het laatste fluitsignaal ging Maastricht volledig los en droop Telstar gedesillusioneerd af. Ook in dit beslissende duel bleek maar weer eens dat het scorend vermogen ( 37 duels, 37 goals) aan de magere kant is. De vele kansen waren niet besteed aan de spitsen. Een pijnlijke maar ter zake doende conclusie. Wat rest is de sportieve eer volgende week vrijdag tegen N.A.C.