Telstar pakt strohalm en op jacht naar plek 8

Telstar pakt strohalm en op jacht naar plek 8
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Hans Akkerman

Kon Telstar in Den Bosch het prachtige duel  tegen VVV een passend vervolg geven en het minieme kansje op nacompetitievoetbal in stand houden? Met nog vier rondes voor de boeg en een achterstand van vijf punten op Eindhoven een lastige klus want zelf alles winnen en de concurrent moet punten laten liggen. Mike Snoei had in ieder geval de moed nog niet opgegeven en had er nog enige fiducie in.” Nog steeds in de race, al is het draadje dun,” erkende Snoei vlak na afloop.  Na 90+4 ging de vuisten van Snoei de lucht in, gevolgd door de oerkreet ‘’Yes’’  , want Telstar slaagde er in Den Bosch met 0-1 aan de zegekar te binden en heeft de achterstand naar plek 8 verkleind tot vier punten.’’ We hijgen VVV in de nek en gaan ons stiekem weer manifesteren. Volgende week tegen Willem 11 reken ik op een volle bak. Enige minpuntje dat onze spitsen voor de goal niet scherp waren, anders had de score behoorlijk kunnen oplopen,’’ analyseerde de dolblije technisch verantwoordelijke die zijn team in de eerste helft zag domineren tegen een mat, lusteloos en zeer pover Den Bosch.’’ Telstar is een team, Den Bosch een stelletje klunzen,’’ foeterde een Den Bosch- watcher tijdens de rust woedend in de perskamer.

Fraaie winnende treffer Anwar Bensabouh

Een fraaie 1-2 tussen Anwar Bensabouh en Christos Giousis bracht Bensabouh op het kwartier in stelling en de bedrijvige middenvelder vuurde diagonaal hard en geraffineerd raak; 0-1. Telstar had niets te duchten van Den Bosch maar vergat zich een minuut voor rust twee keer te belonen. David Min zag de lat en de keeper van de gastheer een tweede goal verhinderen. Even leek het er op dat Den Bosch na rust wakker was geworden. Een kopbal uit een corner net over zorgde voor het eerst die avond voor wat sfeer in het stadion dat met ruim 4000 toeschouwers redelijk bezet was. Maar het offensief doofde eigenlijk weer net zo snel. De thuisploeg viel zonder enig vernuft en gameplan aan en Telstar liet laat in het duel na de beslissende tweede goal te scoren. Invaller Glynor Plet en Jay Kruiver waren zeer dichtbij. Plet vuurde van dichtbij recht op de keeper af en de rebound werd door Kruiver kiezelhard op de lat geknald. Moeiteloos speelde Telstar daarna de extra vier minuten uit en kan zich opmaken voor de laatste drie (bepalende) duels ( thuis tegen Willem 11 en NAC en nog een keer naar Maastricht toe om MVV te bekampen) Hoop doet leven in Velsen-Zuid en misschien, heel misschien….?