Lintjesregen live bekendgemaakt via RTV Seaport

Lintjesregen live bekendgemaakt via RTV Seaport

Door Sabrina Koster

Aanstaande woensdag 26 april kleurt het alvast oranje in de gemeente Velsen! Burgemeester Frank Dales van de gemeente Velsen reikt die ochtend traditioneel lintjes uit aan inwoners van Velsen. In de raadszaal van het gemeentehuis worden woensdag 11 Koninklijke Onderscheidingen uit en 7 jeugdlintjes uitgereikt. RTV Seaport zendt deze Lintjesregen live uit.

Een Koninklijke Onderscheiding is in Nederland een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving. Meestal gaat het hierbij om jarenlange vrijwilligerswerk. De gedecoreerden worden door hun omgeving opgegeven voor een lintje, zonder dat zij het zelf weten. De gelukkige Velsenaren weten daarom niet wat hun staat te wachten op de ochtend van de Lintjesregen als zij met een smoesje naar het stadhuis meegenomen worden.

Burgemeester Frank Dales houdt, zoals ieder ander jaar, tot de dag van bekendmaking de namen van de gedecoreerden voor zich. De inwoners die een lintje ontvangen worden op 26 april via RTV Seaport live bekendgemaakt.

De Velsenaren die een lintje ontvangen, worden door burgemeester Dales toegesproken. Na afloop van het officiële gedeelte worden de gedecoreerden tijdens de live-uitzending geïnterviewd. De live uitzending wordt gepresenteerd door Mark Moreels en Netty Struijs.  

De uitzending is vanaf 09.40 uur live te volgen op tv via RTV Seaport (Ziggo kanaal 37; KPN kanaal 1490) en via rtvseaport.nl/live-tv.