Strijdvaardig en energiek Telstar is VVV de baas

Strijdvaardig en energiek Telstar is VVV de baas
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Drie nederlagen op rij had Telstar geen goed gedaan voor deelname aan de nacompetitie. De achterstand op de concurrenten lijkt te groot maar er restte nog een minimaal kansje. Opponent  V.V.V. werd eerder dit seizoen in eigen huis op 1-1 gehouden nadat Telstar lang een 0-1 voorsprong koesterde, maar in de absolute  slotfase een treffer moest incasseren. ‘’ Telstar is een ploeg met power,’’ wist hoofdtrainer Rick Kruys die met VVV ook vier duels het zoet van een overwinning niet heeft kunnen smaken. Het euvel in Velsen-Zuid: scorend vermogen. Ga maar na: na Glynor Plet (10 goals) en David Min en Christos Gouisis ( ieder 6 goals) valt een groot gat. Scorende middenvelders? Slechts vijf maal troffen ze doel. 

Euforie, inclusief een opstootje

Het werd een duel vol energie en een duel dat alles had wat voetbal zo interessant en aangenaam maakt want er gebeurde werkelijk van alles. Tomeloze inzet, een tsunami aan wissels, een onderbreking van 25 minuten vanwege het onweer, een prachtige winnende goal, een ongelooflijk offensief in het laatste kwartier van de verliezende partij en na afloop nog een opstootje waar wel 20 spelers bij waren betrokken en de verliezende partij hun frustratie maar heel even niet in bedwang had. Na wat geduw keerde de serene rust gelukkig weer snel terug en het thuispubliek ging opgetogen naar huis want ‘’hun’’ Telstar was er in geslaagd hoogvlieger VVV er onder te houden. De nipte 1-0 winst voelde even alsof een bekerfinale in winst was omgezet. Volop euforie, inclusief gebalde en geheven vuisten!

Even overleven

De  eerste vijf minuten was het overleven voor Telstar dat drie keer door het oog van de naald kroop. Ronald Koeman behoedde in een 1 op 1 situatie zijn team voor een rappe achterstand door met zijn voet redding te brengen. Even had het er schijn van dat Koeman jr  door die cruciale redding geblesseerd moest afhaken maar hij herstelde zich en kon blijven staan. Telstar knokte zich in de wedstrijd en zag Thomas Oude Kotte en David Min dichtbij de openingstreffer komen. Vooral de misser van Min was pijnlijk want vrij gelaten had hij de hoek voor het uitzoeken maar knalde voorlangs.

Nadat na rust eerst nog de laatste vijf minuten van de eerste helft werden uitgespeeld, gooide Telstar, onder bezielende leiding van uitblinker Tom Overtoom, er een schepje bovenop. Nadat eerst nog een schot van Christos Giousis gekraakt werd, was het dezelfde Giousis die een minuut later met een prachtige, lage voorzet David Min vond, die voor zijn tegenstander uitkwam en hard en geplaatst de uiteindelijke 1-0 eindzege op het scorebord zette. De zege was er een van het collectief. De spitsen werden keer op keer in stelling gebracht en brachten energie, de strijd op het middenveld werd beslecht door Telstar en de achterhoede gaf geen krimp en gaf nauwelijks kansen weg  tegen een ploeg  die alleen na afloop zich eigenlijk even liet gelden op een wat merkwaardige manier. Telstar was weer eens een ware’’ luis in de pels’’!