NOS Nieuws van de Week te zien bij RTV Seaport

NOS Nieuws van de Week te zien bij RTV Seaport

Vanaf deze week is het NOS Nieuws van de Week onderdeel van de vaste televisie programmering van RTV Seaport. Het wekelijkse nieuwsjournaal van de NOS is een aanvulling op het lokale nieuws van RTV Seaport.  

Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het soms lastig vinden om het nieuws te volgen. Omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven. In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie actuele nieuwsonderwerpen aan bod. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt gebruik gemaakt van rustiger beeld.

Sabrina Koster, redactiecoördinator van RTV Seaport, ziet deze samenwerking als een mooie kans voor de lokale omroep. “We zijn heel blij dat we de uitzendingen van NOS Nieuws van de Week op in kunnen zetten in onze programmering. Voor ons een mooie manier om naast onze eigen lokale producties aandacht te geven aan nieuwsonderwerpen die landelijk relevant zijn. En dat alles verpakt in een uitzending wat voor meer kijkers goed te volgen is.”

En de inclusieve vorm van het journaal maakt het juist uniek. Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: “We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.”

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Inmiddels zenden verschillende lokale en regionale omroepen het NOS Nieuws van de Week uit op hun zenders. Daarnaast blijft het journaal wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) verschijnen op YouTube.

Onderdeel van de carrousel 
Nieuws van de week draait mee in de carrousel van RTV Seaport die elk hele uur start. Elke woensdagavond komt er een nieuwe aflevering, die vervolgens een week herhaald wordt. De uitzending is standaard te zie ná de nieuwsbeelden vanuit RTV Seaport, meestal 10 minuten na het hele uur. Het televisiekanaal van RTV Seaport is te vinden op Ziggo kanaal 37 en KPN kanaal 1490. Live meekijken kan ook via rtvseaport.nl/live-tv