Professor Erik Scherder krijgt de hele zaal in beweging

Professor Erik Scherder krijgt de hele zaal in beweging

Door Netty Struijs

Tijdens het eerste Vitaliteitscongres Velsen dinsdag 4 april namen de aanwezigen onder leiding van professor Erik Scherder deel aan een inspirerende vitaliteitsoefening. Scherder, bekend van zijn optredens tijdens de Wereld Draait Door, was één van inspirerende sprekers tijdens het congres.

De wethouder van volksgezondheid Marianne Steijn ontving het naambord gemeente Velsen, JOGG gemeente uit handen van Melissa Kolhorn. JOGG staat voor een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. Velsen staat voor de uitdaging om gezondheidsverschillen terug te dringen en gezondheid voor alle generaties te bevorderen. Om dit te bereiken is dit voorjaar de VitaliteitsTafel Velsen opgericht. Hieraan nemen diverse Velsense organisaties op gebied van sport, welzijn en gezondheid deel.

In bijgaande video zijn beelden en interviews met onder andere Marianne Steijn en Erik Scherder te zien.

Bekijk hier de foto’s door Ton van Steijn

Bekijk hier het volledige panelgesprek tijdens het congres