Palmpaas-stokken maken in De Bolder

Palmpaas-stokken maken in De Bolder

Wil je zelf wel eens een palmpaas-stok maken? Kom er dan eentje knutselen in De Bolder. Op zaterdagmiddag 1 april zijn alle kinderen welkom.

De Oud-Katholieke Parochie IJmond nodigt alle geïnteresseerden voor de knutselmiddag: Van 14:00 – 16:00 uur gaan we stokken timmeren. Je maakt er een kruis van. Die versier je met gekleurd papier en snoepkettingen. Je mag ook zelf leuke gadgets en dingetjes meenemen om je palmpaas-stok mee te versieren. Bovenop komt een haantje. De stok mag je mee naar huis nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Op zondagmorgen 2 april mag je met je palmpaasstok meelopen in de palmenoptocht door de kerk. We vieren Palmzondag. De kerkdienst begint om 10.00 uur in de oud-katholieke kerk aan de Kon. Wilhelminakade 119. Ook als je geen stok hebt gemaakt ben je welkom, dan krijg je van ons een stok om mee te lopen in de optocht.

Met de viering van Palmzondag gedenken christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem. Het is het begin van de Goede Week, de week voor Pasen. In de Goede Week gedenken we het lijden en sterven van Jezus. Op de zondag aan het eind van de Goede Week is het Pasen. Dan vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan.

Datum van het knutselen: zaterdag 1 april (echt waar, het is geen grap)
Tijd: van 14:00 – 16:00 uur
Adres: De Bolder, Bloemstraat 124, IJmuiden.