Nieuwe tentoonstelling over Kriebelbeestjes in Pieter Vermeulenmuseum

Nieuwe tentoonstelling over Kriebelbeestjes in Pieter Vermeulenmuseum

Vanaf 26 maart wordt in het Pieter Vermeulenmuseum de nieuwe tentoonstelling “Kriebelbeestjes” geopend. Kinderen van 3 tot 8 jaar (groepen 3 tot en met 5 van de basisschool) kunnen er allerlei eigenschappen van de kleinere natuurbewoners ontdekken.

De tentoonstelling Kriebelbeestjes is het beste geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar, is superleuk en leerzaam voor gezinnen en schoolgroepen 1 t/m 5. De expositie laat kinderen kennis maken met vele dieren die in tuinen leven zoals slakken, wormen, insecten, spinnen, bijen, pissebedden en duizendpoten maar ook egels, verschillende vogels etc. Na het verhaal met Pim de Pissebed kunnen kinderen spelen, ontdekken en leren in de wereld van de kriebelbeestjes van Olga Oorworm, Miranda Mier, Diederik  Duizendpoot, Nadine Naaktslak, Lieve Lieveheersbeestje en nog véle anderen! Ieder dier vertelt iets over zijn leven: over zijn metamorfose, van wie hij familie is, hoe ze zich voortplanten of ze vertellen iets heel speciaals over hun levenswijze zoals: Wie ruikt er met zijn poten? Welk dier heeft kieuwen als een vis? Wie kan er vliegen? Etc.

De kleurrijke tentoonstelling is vormgegeven met geschilderde panelen en grote modellen van kriebelbeestjes om ze goed te kunnen bekijken. Het leren en beleven gaat interactief met kijk-klepjes, voelgaten, kruipgangen, draaischijven, laadjes, knopjes, geluiden en allerlei spelletjes.

Voor wie een bezoek brengt, is er een leuke speurtocht en voor schoolgroepen die zich aanmelden een lespakket vol lessuggesties over de groene tuin en zijn kriebelbeestjes. Kortom, genoeg om te ontdekken dat deze wereld van de kleine ongewervelde dieren mooier en mysterieuzer is dan je je voor kan stellen.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op pietervermeulenmuseum.nl/