Dodelijk ongeval IJmuiderstraatweg

Dodelijk ongeval IJmuiderstraatweg
©RTV Seaport / Dennis Gouda

In IJmuiden zijn een vrouw en haar hond doodgereden. De aanrijding vond vrijdagavond rond 22.50 uur plaats op de IJmuiderstraatweg. De automobilist ging er in eerste instantie vandoor, later hebben drie personen zich gemeld bij de politie.

Volgens de politie overleden de vrouw en de hond kort na de aanrijding op de plaats van het ongeval. De politie ging gelijk op zoek naar een zwarte auto die bij ongeval betrokken zou zijn geweest. Waarschijnlijk is de auto aan de voorkant beschadigd geraakt. Er werd ook een burgernet bericht uitgestuurd door de politie om uit te kijken naar de zwarte auto.

De politie liet later op de avond weten dat drie personen zich inmiddels hebben gemeld op het politiebureau. Zij zijn aangehouden, hun rol bij het verkeersongeval wordt nog onderzocht. De politie meldde ook dat er een voertuig in beslag is genomen wat mogelijk betrokken is geweest bij de aanrijding. Dit voertuig wordt nog onderzocht.

De IJmuiderstraatweg is nog een lange tijd afgesloten geweest voor onderzoek.