Nelie Groen gast in Helden van Velsen

Nelie Groen gast in Helden van Velsen

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond van 18 tot 19 uur Nelie Groen te gast in de studio van RTV Seaport.

Nelie Groen is sinds 1 maart directeur onderwijs bij het ROCvA en is vooral bekend door haar directeurschap van 2012 t/m 2020 van het beroepsonderwijs in Velsen (Technisch, Maritiem en Tender College). Daarnaast heeft Nelie zich tot de dag van vandaag ingezet voor ICT en Techniek op de mavo’s en havo’s. Nelie zal tijdens de uitzending ingaan op de vragen van de presentatoren Martijn Mewe en Ruud Porck.   

Afgelopen zaterdag verscheen er een groot artikel in de IJmuider Courant over het tekort aan technisch personeel waardoor bijvoorbeeld de energietransitie in Nederland ver achter blijft bij de ons omringende landen.

Rond half zeven wordt gebeld met Jeroen Verwoort en Bart ten Napel voor een telefonisch dubbelinterview over TelstarW@Work een samenwerkingsproject tussen UWV, IJmondWerkt! en S.C.Telstar. Zij sloegen in 2016 de handen ineen om de kansen op werk voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten door het bieden van verschillende opleidingsplaatsen binnen de deuren van S.C.Telstar. Centraal binnen het project Telstar@Work staat de ontwikkeling van talenten, werkervaring en opleidingen. Deze succesformule leidt binnenkort tot het uitstromen van de 100e kandidaat naar betaald werk.

Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.