Engelmundus en meer presenteert: Club Classique

Engelmundus en meer presenteert: Club Classique

Ook voor het vijfde seizoen is er weer een gevarieerd winterprogramma samengesteld bij Engelmundus en meer: Het program Concerten, lezingen, toneel en andere vormen van kleinkunst, steeds op zondagmiddag, van 15 tot 17 uur. 26 maart staat er een bijzondere avond gepland vol klassieke muziek en klassieke soundtracks.

Je komt ze overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Wegdromen bij Ravel, swingen op Gershwin en zwijmelen met Chopin. Geniet van herkenbare melodieën en laat je verrassen door onbekende pareltjes. Club Classique kan elke vorm aannemen, zelfs symfonische muziek wordt teruggebracht tot kamermuziekformaat.

Geen avondvullende werken maar hapklare delen uit de mooiste stukken. Persoonlijke verhalen, gedichten, andere kunstvormen en filmfragmenten maken elke voorstelling tot een unieke ervaring. Klassieke muziek is nog nooit zo divers geweest.

Elke goede film heeft bijvoorbeeld een goede Soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties in de film komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken.

In Classical Soundtracks combineert Club Classique persoonlijk verhalen en anekdotes met pareltjes uit de klassieke muziek. Het verhaal wordt uitgedrukt in de muziek en de muziek krijgt een extra lading door het verhaal.

Het wordt een zeer gevarieerd programma met allemaal mooie pareltjes uit het repertoire zoals de Zwaan van Saint-Saens, Oblivion van Piazzolla, delen uit een trio van Ibert en een sonate van Ravel, de  Czardas van Monti en nog veel meer. Tussendoor vertellen de musici van alles over de muziek in een direct contact met het publiek.

Astrid Haring – harp
Myrthe Helder – viool
Leonard Besseling – cello

De zaal gaat om 14.30 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.

Kosten: € 15, inclusief een drankje. Kaarten zijn te bestellen bij voorkeur via de website engelmunduskerkoudvelsen.nl of telefonisch via 06-18921501.