Nederbeat Concert in de Flashback Party Special

Nederbeat Concert in de Flashback Party Special

Dinsdagavond 21 maart 2023 kan je in de Flashback Party Special van 20 tot 21 uur luisteren naar het Nederbeat concert met The Shoes, René and his Alligators en Q65 dat gehouden werd op 3 april 1987 in Cultuurcafé De Afzakkerij in Veghel. Luister tussen 20 uur en 21 uur mee via 107,8 FM.

The Shoes was in de tweede helft van de jaren ’60 een zeer succesvolle beatgroep uit Zoeterwoude, een klein dorp onder de rook van Leiden, waarvan de zwarte stem van Theo van Es het groepsgeluid voorziet van een opvallende dosis soul. The Shoes scoorde tussen 1966 en 1975 vijftien grote hits.

Q65 was een woeste beatband uit Den Haag dat bestond van 1965 tot 1971 met zanger Willen Bieler, drummer Jay Baar en de gitaristen Peter Vink, Joop Roelofs en Frank Nuyens. De oorsprong van de naam Q65 ligt in twee nummers van de Rolling Stones: Susie Q en Route 66. Q66 lag niet lekker in de mond en de band koos voor Q65.

René and his Alligators werd opgericht in 1959 door, volgens veel muziekliefhebbers, de beste gitarist van Nederland: René Nodelijk. Overige bandleden waren George Comello, Rein de Vries, Richard van der Kraats, Hans Emmerik en Ton Schattelijn. Toen nog getooid met een ‘atoomkuif’ wist hij vele instrumentale hits te scoren, waaronder het niet meer van de radio weg te denken ‘Guitar boogie’ en ‘In the mood’. De band heeft in de tientallen jaren dat hij bestaat meerdere gedaantes aangenomen. Uiteindelijk ontmoette René Nodelijk na een aantal omzwervingen door muzikaal Nederland zijn huidige wederhelft Renée (Anja Exterkate) en ging de band eind jaren 70 verder als Renée.  In 1982 ging Exterkate ook solo optreden onder de naam Renée, en beleefde ze haar grootste succes. De bezetting wisselde nogal eens en tijdens de periode van het solosucces van Anja (1982-1985) werd de band ontbonden.