Laura Ouderkerken kandidaat voor Provinciale Statenverkiezing

Laura Ouderkerken kandidaat voor Provinciale Statenverkiezing

Woensdag 15 maart wordt een extra spannende dag voor Laura Ouderkerken. Zij is namelijk verkiesbaar in de Provinciale Statenverkiezing. Ze staat op nummer 10 van de VVD, en volgens de peilingen maakt zij daarmee goede kans op een plekje in de Provinciale Staten.

Laura Ouderkerken woont in IJmuiden, alleenstaande moeder van twee pubers en manager bij Rijkswaterstaat in Noord-Nederland. Ze is al vanaf jongs actief in de politiek. Van 2018 tot 2022 was Laura lid van de VVD-fractie van de gemeenteraad van Velsen. Ze heeft daarna bewust de keuze gemaakt om te stoppen bij de gemeenteraad Velsen, en zich te focussen op de Provinciale Staten omdat ze het belangrijk vindt dat de regio ook in de provincie goed vertegenwoordigd wordt.

Laura vertelt hoe ze haar rol als Statenlid voor zich ziet en hoe ze daar dagelijks leven op wil inrichten. “Politiek is mijn passie,” legt ze uit. “Ik denk dat ik die puzzel heel goed kan liggen” In de Provinciale Staten wil ze zich inzetten voor de belangen van de regio. De belangrijkste thema’s zijn wat haar betreft de woningbouwopgave, de economische belangen en bereikbaarheid. “Die onderwerpen moeten goed vertegenwoordigd worden. En dat kan ik als IJmuidenaar, Velsenaar of IJmondiaan het beste.”

Bovendien roept Laura iedereen op om vooral hun stem uit te brengen en zich te laten horen tijdens de verkiezingen.