Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Klassiek in Braziliaans jasje en pianiste Vivianne Cheng

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Klassiek in Braziliaans jasje en pianiste Vivianne Cheng
Elizabeth Fadel

Dit weekend weer twee bijzondere concerten in ‘t Mosterdzaadje.

Braziliaans
‘t Mosterdzaadje gaat kennis maken met de pianiste en accordeoniste Elizabeth Fadel en de hoboïste Maripepa Cortreras (Brazilië) Op zaterdag 25 februari om 15.00 uur spelen zij klassieke muziek o.a.  Bach, Beethoven en Mozart, heel subtiel gestoken in een jazzy Braziliaans jasje 

Elizabeth en Maripepa spelen al jaren samen. Beiden studeerden zij in Nederland, zowel jazz als oude muziek. Elizabeth is tevens componist en zal ook van haar eigen werk laten horen. Het belooft een mooie en bijzondere mix te worden van klassiek en Braziliaans.

Elizabeth Fadel (1985, Brazilië) studeerde klavecimbel in Den Haag. Haar klassieke vorming en haar erfgoed maken haar muziek zo bijzonder. Elke noot klinkt tegelijkertijd stevig en teder, vol leven en energie.

Sterpianiste Vivianne Cheng
Vivianne Cheng is de jongste Steinway Artists ooit, met optredens over de hele wereld in de beroemdste concertzalen. En toch brengt ze ook een bezoek aan ‘t Mosterdzaadje. Op zondag 26 februari om 15.00 uur komt Vivianne Cheng met een programma waarin de componisten zich door de natuur hebben laten inspireren. Ze opent met Franz Liszt (Vallée d’ Obermann ), gevolgd door Robert Schumann (Waldszenen) en tot slot de laatste sonate van Ludwig van Beethoven opus 111.

Vivianne Cheng (North Carolina) won vanaf haar tiende jaar talloze prestigieuze prijzen. In de pers wordt zij bejubeld om haar verbazingwekkend snel vingerwerk, glinsterende toon, subtiele dynamische schakeringen en nog veel meer. Zij studeerde in Amsterdam, Salzburg en Londen.

Zij heeft een Steinway in buikleen van het NMF en ontving in 2020 de  ‘Heldenspeld’ van de Gemeente Amsterdam voor het geven van  live concerten op een boot door de grachten tijdens de pandemie. Vivianne Cheng is verbonden aan de pianofaculteit van het Mozarteum in Salzburg en gastdocent piano aan het Utrechts Conservatorium.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord, 023-5378625
mosterdzaadje.nl
Vanaf half uur voor aanvang is de zaal open. Na afloop collecte met richtlijn van €10