Missiehuis Park: stand van zaken

Missiehuis Park: stand van zaken
RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Het Missiehuis in Driehuis – we horen er momenteel niet zo veel over, maar met de belangstelling zit het wel goed. En de voorbereidingen voor de bouw gaan gewoon door. Hier de huidige stand van zaken.

RTV Seaport spreekt met Daniëlle Smit van Jouw Huis Makelaar. Zij is één van de twee verkopende makelaars en is erg enthousiast over het plan. Het Missiehuis Park in Driehuis bestaat uit 35 herenhuizen (nieuwbouw eengezinswoningen), 18 appartementen (in het hoofdgebouw), 3 kapelwoningen en 1 vrijstaande paviljoenwoning. Bovendien komen er 23 sociale huurwoningen voor kleine huishoudens; Brederode Wonen gaat die beheren. Het hele plan wordt duurzaam gebouwd: aardgasvrij, zeer goed geïsoleerd en waar mogelijk met zonnepanelen.

Voldoende belangstelling
“Voor de 18 appartementen in het monumentale gebouw staan één of meer belangstellenden op de lijst. Met hen moeten nog gesprekken komen waarin zij beslissen of ze tot koop overgaan of niet. De 3 ruime woningen in de kapel zijn allemaal gereserveerd. De 35 herenhuizen zijn deels verkocht, voor een aantal is belangstelling en op sommige hebben mensen een optie genomen. Niet iedereen besluit tot koop, dus er komen ook herenhuizen vrij die eerder gereserveerd waren. Wie belangstelling heeft, moet de website dus goed in de gaten houden. Of langskomen, natuurlijk!”, zegt Daniëlle.

Planning
“Dit kwartaal gaat de sloophamer in een aantal gebouwtjes op het terrein uit de marine-tijd van het Missiehuis, en wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Wanneer de daadwerkelijke bouw begint, is moeilijk precies te zeggen. De bouw gaat in ieder geval door; de projectontwikkelaar Equilis hoeft niet te wachten tot 70% van de woningen verkocht is, zoals gebruikelijk.”

Verschillende typen huizen
Daniëlle verwacht dat de doorstroming op de woningmarkt geholpen wordt door dit project. Wie in het Missiehuis gaat wonen, laat vaak ook een ruime woning achter, waar andere mensen in kunnen trekken. Door de variatie in woningen zijn er verschillende groepen belangstellenden. De meeste komen uit de directe omgeving: Driehuis, Santpoort, IJmuiden en Velserbroek; enkele uit Haarlem en Amsterdam.

Interesse?
Wie belangstelling heeft, kan elke vrijdagmiddag tussen 3 en 5 uur op de Driehuizerkerkweg 123 terecht totdat de sloop begint. De aanwezige makelaars kunnen vragen over de woningen beantwoorden. Er is ook een website: missiehuispark.nl.