Luister terug: Aandacht voor aardbeving in Turkije en Syrië tijdens Helden van Velsen

Luister terug: Aandacht voor aardbeving in Turkije en Syrië tijdens Helden van Velsen

Afgelopen dinsdag 14 februari was tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen Sultan Kara te gast. Sultan met een Turkse achtergrond is geboren en getogen in Velsen. Zij vertelt over de gevolgen van de aardbeving in Turkije en Syrië en beschrijft de situatie waarin de familie van haar man is terecht gekomen. Zo verblijft het gezin van haar tante met twee kleine kinderen in de auto omdat het daar ’s nachts warmer is dan in een tent.

Om goed op de hoogte te blijven hoe de situatie is, kijkt Sultan af en toe naar het Turkse nieuws en volgt zij social media uit Turkije.

Halverwege het programma sluit inwoner en gemeenteraadslid Süleyman Celik aan in de radiostudio. Hij vertelt over de inzamelingsacties die inmiddels ook in Turkije gestart zijn en hoe de verspreiding van goederen verloopt. Verder wordt ingegaan waar het ingezamelde geld aan wordt besteed en op de spontane acties die Velsen en omstreken zijn gestart. 

Het interview eindigt met dank aan allen die inmiddels een donatie in welke vorm dan ook hebben gedaan en een oproep om te doneren aan giro 555.

In bijgaand geluidsfragment is het volledige gesprek met Sultan Kara en Suleyman Celik te beluisteren.