Telstar laat twee kostbare punten liggen

© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

De twee nipte 0-1 uitzeges ( de Graafschap en Jong Utrecht) heeft Telstar niet alleen op plek 9 gebracht maar ook nog eens op slechts vier punten van nummer 4. Vrijdag kwam Jong -P.S.V. op bezoek, een tegenstander die eerder in de herfst van 2022 op de Herdgang met 0-2 werd verslagen. Een jeugdig, talentvol team dat goede resultaten vaak afwisselt met mindere optredens. Inherent aan hun onervarenheid natuurlijk.

Droomstart krijgt geen goed vervolg

Speelden de Witte Leeuwen afgelopen maandag tegen de ‘’jochies’’ uit Utrecht, vrijdag hetzelfde uitgangspunt want Eindhovense aanval bestond uit drie piepjonge talenten die opgeteld 52 ( 2×17 en eenmaal 18) jaar oud zijn. Telstar leek vanaf de start op weg naar een grote overwinning. Al na drie minuten vielen de fans en spelers elkaar opzichtig in de armen. Glynor Plet won een kopduel, David Min zette handig zijn tegenstrever opzij en knalde vrij voor de keeper met links hard raak;1-0. Telstar bleek fris en fruitig combineren en zag de Eindhovense goalie tweemaal  als winnaar uit de strijd komen. Na een kwartier kwam er echter meer evenwicht in het duel en luwde de Velsense storm zonder overigens dat Jong P.S.V. ook maar in de buurt van een grote kans kwam. Telstar had voor rust namelijk niets te duchten van de jonge talenten.

Aanval Witte Leeuwen laat het afweten

Na rust plotseling een ware metamorfose. De gasten vielen gedurfd aan en sloegen ook al na drie minuten  toe. Een aanval over vele schijven bereikte het hoofd van Simon Colyn. Zijn kopbal belandde met een fraaie boog bij de tweede paal, net aan de goede kant van de staander. Een enorme domper natuurlijk. Het fris en fruitige van het eerste kwartier kwam maar niet terug, al zette Telstar wel nog aan voor een slotoffensief van een minuut of twintig. Er kwamen wat kleine mogelijkheden maar keer op keer belanden voorzetten van de vleugels niet bij de spitsen. Een combinatie van te slappe voorzetten die makkelijk konden worden weggekopt en voorzetten over de grond die precisie misten. Een euvel wat Telstar het hele seizoen al parten speelt. Verdedigend en qua middenveld prima maar de aanval scoort en creëert te weinig. Slechts 26 goals in 25 duels spreekt boekdelen. Omdat een aantal concurrenten punten lieten liggen had Telstar bij winst zeer goede zaken kunnen doen en de aanval kunnen inzetten op plek 5. Een gemiste kans helaas.