Telstar wint op Utrecht-toendra

Telstar wint op Utrecht-toendra

Geschreven door Hans Akkerman

Zou Telstar na de eclatante overwinning bij en op De Graafschap kunnen doorpakken? In de volgende twee wedstrijden ontmoeten de Witte Leeuwen twee Jong-teams. Te beginnen met de jonge talenten van FC Utrecht die weliswaar onderaan bivakkeren maar soms verrassende resultaten boeken. Daar kunnen Willem 11 en MVV over meepraten. Thuis bleef Telstar steken op een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel. Ze waren dus meer dan gewaarschuwd. Er diende geacteerd te worden op een kaal gevreten veld waar zelfs een boer uit protest zijn vee niet op laat grazen. Een soort van toendra met een boterzachte bovenlaag.’’ Snap er niets van,’’ merkte een aanwezige steward verbaasd op. Hij vervolgt:’’ Twee weken terug nog een prima groene grasmat en nu deze zooi.’’ 

Volle winst met één doelpoging binnen de palen

Vanaf de eerste bal omwenteling ontstond een nerveus duel waarin beide ploegen er maar niet in slaagden een fatsoenlijke aanval op te zetten. Telstar koesterde weliswaar het meeste balbezit maar deed daar aanvallend niets constructiefs mee, net als overigens de jeugdige thuisploeg die ideeëloos, besluiteloos en offensief onmachtig acteerde. Het fluitsignaal voor de pauze kwam dan ook als een ware bevrijding voor de paar honderd aanwezigen. Maar toen was daar plotseling Tom Overtoom in minuut 50. De spelbepaler speelde zich handig vrij en verschalkte de Utrechtse goalie met het eerste en naar later bleek enige(!) schot tussen de palen voor Telstar. Wie gedacht had dat de jeugdige Utrechtse talenten nu alle schroom van zich af zouden gooien, kwam bedrogen uit. Er werd geen hoog druk gezet waardoor de Velsense afweerlinie soms seconden lang de bal naar elkaar toe konden spelen. Telstar geloofde het aanvallend wel en Jong Utrecht was tot minuut 85 niet in staat om ook maar één veelbelovende aanval op te zetten. Pas tegen blessuretijd kwam er wat druk van Utrechtse kant wat resulteerde in een keurige redding van Ronald Koeman, zijn enige om precies te zijn. Snoei wisselde nog vijfmaal na rust  maar dat gaf helaas geen aanvullende impulsen. 

Telstar op vier punten van nummer 4

Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers hand in hand naar een 30 tal supporters achter de goal toe om zich heel even te laten toejuichen. Mike Snoei was uiteraard een tevreden mens maar maakte nog wel een kritische kanttekening.’’ Dit veld slaat werkelijk nergens op. Wat mij trouwens opviel: na onze goal gaven ze voorin totaal geen druk waardoor ik eigenlijk nooit het gevoel kreeg dat er voor hun iets te halen viel. Dat is lekker hoor! Het was niet mooi en flitsend vanavond maar we winnen wel. Prima toch? Hopelijk spelen we vrijdag voor een volle bak tegen Jong P.S.V.’’ aldus Mike Snoei op een avond dat Telstar opklom naar plek 9 en slechts een achterstand van vier punten heeft op nummer 4. Zou Snoei en de zijnen het huzarenstukje van 2018 kunnen evenaren? Het heeft er momenteel alle schijn van en dat moet een ieder met een Telstar-hart heel veel voldoening geven.