Krant over liefde voor middelbare scholieren

Krant over liefde voor middelbare scholieren

In de ‘week van de liefde’ (13 – 17 februari) biedt GGD Kennemerland aan alle middelbare scholen in Kennemerland een kleurrijke en positieve Liefdeskrant aan. Deze krant is bedoeld voor scholieren uit de onderbouw. Midden in de week van de liefde valt Valentijnsdag; de dag dat wereldwijd de liefde gevierd wordt. Veel scholen besteden juist op dat moment aandacht aan het thema liefde en seksuele vorming. De Liefdeskrant ondersteunt de aandacht voor dit thema.

Verliefd zijn is leuk en spannend, het kan onzeker maken, maar ook juist zelfvertrouwen geven. Door verliefd te zijn, leren jongeren hun wensen en grenzen aan te geven. In die zoektocht kunnen zij wel wat hulp gebruiken.

Door jongeren voor jongeren
De Liefdeskrant is ontwikkeld door GGD Kennemerland en speciaal gemaakt voor jongeren door jongeren. In de Liefdeskrant staan verschillende verhalen van diverse groepen jongeren. Leerlingen lezen over elkaars ervaringen op het gebied van verliefdheid en verkering. Gender en seksuele diversiteit én wensen en grenzen komen ook aan bod. Het zijn herkenbare onderwerpen waar leerlingen mee bezig zijn. Door dit samen te lezen op school leren zij van elkaars verhalen.

Online ouderavond

Ook thuis komt de Liefdeskrant van pas, het geeft ouders iets in handen waarmee ze gemakkelijk een leuk en open gesprek met hun kinderen kunnen voeren. Om ouders naast de Liefdeskrant goed te informeren organiseert GGD Kennemerland op 21 februari van 19:30 – 20:30 de online ouderavond “Zouden ze ‘het’ al doen?” voor ouders van kinderen op het voortgezet onderwijs. De rode draad tijdens deze avond is hoe je als ouder een positieve invloed kunt hebben op een gezonde seksuele ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op www.ggdkennemerland.nl