Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

Strandexcursie Zuidpier IJmuiden

Aanstaande zaterdag 11 februari organiseert het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) Zuid-Kennemerland weer een excursie in Velsen. Deze keer neemt de IVN je mee over het strand van IJmuiden en de zuidpier.

De Noordzee is het grootste en tevens minst bekende natuurgebied van ons land. Weinig mensen zijn vertrouwd met de wereld die schuilgaat onder het wateroppervlak. Het strand, dat kennen we goed als plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Wilt u meer weten, kom dan deze zaterdag naar het strand van IJmuiden en doe mee aan een excursie die IVN Zuid-Kennemerland organiseert voor jong en oud.

Op het strand is altijd wel iets te zien of te vinden, zeker na een flinke storm. Dan wordt de zeebodem omgewoeld en een paar dagen later vindt u op het strand nog levende dieren zoals het heremietkreeftje. De grote strandschelp, kokkel en scheermes zijn in grote aantallen aanwezig en wiersoorten bewegen op het ritme van de golven. Wie eens lekker wil uitwaaien en interessante dingen wil horen over het strand is van harte welkom. Voor de echte strandliefhebber, jong of oud, een leuke en boeiende excursie.

IVN Zuid-Kennemerland organiseert geregeld excursies onder leiding van natuurgidsen. Op zondag 12 februari volgt een excursie in Bloemendaal rondom de Oosterplas. Meer informatie en aanmelden voor beide excursies kan via np-zuidkennemerland.nl.

Locatie/vertrekpunt: bij de eindpunt van bus 382 achterin de jachthaven; binnen één minuut sta je op het strand!
Aanvangstijd: 11 uur
Kosten: geen.
Duur: 1,5 uur.
Tip van de organisatie: Warme kleding en goed schoeisel aantrekken!