Kennismaken met de ‘goddelijke’ dranken whisky en rum

Kennismaken met de ‘goddelijke’ dranken whisky en rum
©rtv seaport

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen op dinsdag 24 januari was Richard Blesgraaf van Slijterij en Wijnhuis Zeewijck te gast. Richard weet heel veel te vertellen over whisky en rum. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Ierse en Schotse whisky en wanneer mag deze drank Schotse whisky genoemd worden? Waar wordt de meeste whisky in Europa gedronken en drinken jongeren ook whisky?

Rum is een nog veelzijdiger product dan whisky daarom is deze drank een aantal jaren geleden toegevoegd aan het whiskyfestival, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt in het Leonardo Hotel in IJmuiden.  

In het tweede deel van het interview vertelt Richard hoe hij in IJmuiden is terechtgekomen en over de overname van de slijterij in Zeewijk. Inmiddels organiseert hij al jaren de rum en whiskyproeverijen en festivals in het Leonardo Hotel aan het strand in IJmuiden. Liefhebbers kunnen dan kennis maken met de ‘goddelijke ‘dranken whisky en rum of genieten van nieuwe soorten.

Het laatste deel van het interview met Richard wordt afgesloten met vragen over de soms zeer hoge prijs van whisky, waarom mensen deze kopen en of deze dan ook gedronken worden.