Dit weekend in ’t Mosterdzaadje: Beltiukov Sisters en aria’s uit Verdi’s Nabucco

Dit weekend in ’t Mosterdzaadje: Beltiukov Sisters en aria’s uit Verdi’s Nabucco
Ksenia Beltiukova en Dasha Beltiukova Foto: John Oosterhuis

De laatste twee concerten van januari zijn in handen van 5 bijzonder muzikale vrouwen afkomstig uit Minsk en één Hollandse bas-bariton.

De zusjes Beltiukova en moeder en dochter Prokofieva
Muziek kan grenzen doen laten verdwijnen. Met de komst van de violiste Ksenia Beltiukova en de concertpianiste Yelena Prokofieva uit Minsk naar Nederland is er op zaterdag 28 januari om 15.00 uur een concert te beleven waarin fluitiste Dasha Beltiukova met haar zuster muzikaal verbonden is. Ook herenigd is pianiste Maria Prokofieva die nu samen met haar moeder quatre-mains werken van Prokovief gaan uitvoeren. Ze hebben een prachtig programma in wisselende samenstellingen van o.a. Schnittke, Tsjaikovsky, Geraldone Green en Borodin. En natuurlijk ontbreekt een compositie van vader Sergey Beltiukov niet. Een hartverwarmende uitvoering.

Lang leve de opera!
Op zondag 29 januari om 15.00 uur brengen de bas-bariton Remmert Velthuis en de pianiste Marjana Butko (Belarus) een spetterend operaprogramma. De aria’s uit Nabucco staan centraal. Grootse overdadige muziek, met een herkenbare en vrolijke klank, maar wél met een strijdlustig en tamelijk agressief verhaal erachter; de bestorming van Jeruzalem door de Assyrische koning Nebukadnezar, en de standvastige wraakzucht van de Hebreeërs, aangevoerd door hogepriester Zakaria.

De 3 aria’s van Zakaria zullen ten gehore gebracht worden, en wie weet zingen we met elkaar het overbekende slavenkoor…Ook in de Bach cantate 46 gaat het over de verwoesting van Jeruzalem. In maart zingt Remmert de rol Zakaria in Nabucco. Marjana Butko, gespecialiseerd in liedbegeleiding studeerde in Minsk en Stockholm behaalde haar masterdiploma in Amsterdam bij David Kuyken.

’t Mosterdzaadje, Kerkweg, 29 Santpoort-Noord 023-5378625
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, collecte na afloop met richtlijn €10 euro.
Voor meer info: mosterdzaadje.nl