Excursie door Boschbeek/Spaarnberg: De oude duinen van Santpoort

Excursie door Boschbeek/Spaarnberg: De oude duinen van Santpoort
Foto: Ronald Cassee, IVN Zuid-Kennemerland

Aanstaande zondag 22 januari organiseert het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) Zuid-Kennemerland weer een excursie in Velsen. Deze keer neemt de IVN je mee langs Boschbeek en Landgoed Spaarnberg.

De wandeling gaat door een karakteristiek oud duinlandschap. Bijzonder in dit gebied is de gave overgang van strandwal naar de voormalige strandvlakte. Het contrast tussen hoog en laag, alsmede droog en nat is opvallend. En daarmee tevens de variatie en rijkdom aan natuur. Verder komt onderweg ook de cultuurhistorische context in beeld. Van de nalatenschap van de diverse blekerijen die zich hier vanaf de 16de eeuw hebben gevestigd, tot aan het voormalige Landgoed Spaarnberg.

Zondag 22 januari 2023
Starttijd: 13:00 uur
Eindtijd: 15:00 uur
Verzamelen: Het chalet van restaurant Boschbeek, Wüstelaan 73-75, Santpoort-Zuid
Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: Eric van Bakel ericvanbakel@hetnet.nl