Bewogen avond voor Witte Leeuwen

Bewogen avond voor Witte Leeuwen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Afgelopen dinsdagavond een onmogelijke(beker) exercitie in Enschede met een gezien het spelbeeld nog draaglijke score (3-1) en vier dagen er voor een zure 2-1 uitnederlaag tegen een matig TOP Oss. Telstar moest de rug rechten om aanspraak te maken op nacompetitievoetbal. Dan diende wel het dit seizoen goed draaiende Jong AZ verslagen te worden. Uit in Wijdewormer in het najaar een zielloos 0-0 gelijkspel. Telstar miste een strafschop ( Christos Giousis) in een vlak duel zonder veel (aanvallende) hoogtepunten . In hoeverre zou Telstar conditioneel nog last ondervinden van het duel in een kletsnat Enschede?’’ Total loss,’’ zo betitelde Snoei de gemoedstoestand van zijn spelers na afloop. Vorig seizoen onder eenmalige leiding van Louis van Gaal  vocht Telstar zich tegen de jonkies uit de Kaasstad naar een zwaar bevochten 1-0 overwinning in een bomvol stadion met een tsunami aan persbelangstelling. Vrijdag weer business as usual met ..jawel…1963 diehards op de tribunes.

Ondanks rode kaart toch drie punten

Het werd een duel om niet snel te vergeten met na afloop nog een belangwekkend bericht. Het duel begon sprankelend met twee teams die de aanval zochten. Telstar kwam scherper uit de startblokken, zag Glynor Plet na een minuut of vijf een kop kans missen maar dezelfde Plet werd een paar minuten de matchwinnaar en Man of the match nadat hij na een fraaie voorzet van Yahya Boussakou leep 1-0 aantekende. Als Christos Giousis een paar minuten later 2-0 had gescoord met een sliding naar de bal ( hij stuitte op Velserbroeker en Jong AZ -goalie Daniel Deen) dan had Telstar voor rust al op rozen gezeten. Na rust pakte Jong AZ echter het initiatief maar maakte de fout door maar te ‘’breien’’ en maar niet op goal te schieten. Hun enige (!)schietkans en doelpoging, een pegel van afstand van Soulyman Allouch, werd door Ronald Koeman op het uur briljant verwerkt en over de lat gewerkt. Dezelfde Koeman transformeerde met nog een kwartier op de klok nog bijna van held tot schlemiel. Invaller Nick Koster, een paar seconden binnen de lijnen, stoomde op naar de goal en werd door Koeman met een kamikaze actie tegen de grond gewerkt en bijna gekliefd. Direct rood uiteraard voor Koeman en het mocht een wonder heten dat de ambulance niet hoefde uit rijden. Met invaller David Min als enige spits en Joey Houweling tussen de palen kreeg Telstar het nog twintig minuten heel lastig maar Jong AZ bleef maar vruchteloos en zonder enig opportunisme steriel combineren en ‘’vergat’’ eens een keer van afstand te  want dat aspect stond wellicht niet in hun woordenboek, zodoende kon Telstar met de grootst mogelijke moeite niet alleen de 1-0 zege over de streep trekken maar tevens op te rukken naar een gedeelde 9e plek. Een plek die aan het einde van de rit wel eens ‘’een toetje ‘’ kan opleveren.

Tekst gaat door onder de foto

Pieter de Waard kondigt afscheid aan

De euforische supporters zochten massaal de Witte Leeuwenkooi, storten zich op drank en andere lekkernijen en na een half uur beklom de populaire directeur een stoel en op die voor hem zo kenmerkende manier zette hij allereerst Glynor Plet in het zonnetje. De matchwinnaar en Man of the match speelde ook nog eens zijn 200e wedstrijd in de KKD (82 goals), reden voor een ovationeel applaus voor de razend populaire spits. Maar Pieter de Waard was nog niet uitgesproken. Na 17 jaar breit hij er per 1 juli a.s. een eind aan. Pieter de Waard: ‘’ Ik ben het zat na zoveel jaar. Het is mooi geweest en vergeet niet: er is geen leven na de dood maar wel Telstarrrrrrrrrrrrrrrr…….,’’ sloot hij gepassioneerd af en de supporters scandeerden zijn naam met volle inzet. ‘’Pieter…bedankt. Pieter bedankt….Pieter, Pieter, Pieter bedankt………,’’klonk het gemeend uit vele dorstige kelen en het bleef  vervolgens nog lang ‘’onrustig’’ rond de bar op een avond dat alles klopte en het leven er weer een stukje rooskleuriger uitziet voor Telstar.

Hans Akkerman