Koud maar heerlijk; 37ste Nieuwjaarsduik IJmuiden groot succes

Koud maar heerlijk; 37ste Nieuwjaarsduik IJmuiden groot succes
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Ruim 750 deelnemers doken zondagmiddag klokslag 13 uur de Noordzee in voor de 37ste Nieuwjaarsduik in IJmuiden. Na twee jaar Corona keken velen er naar uit om het nieuwe jaar sportief in te luiden. Stichting Strandspektakel IJmuiden en de IJmuider Redding Brigade kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Doordat de er maar één slagboom geopend was stonden een groot aantal deelnemers in de file en kwamen daardoor te laat voor de start. De meesten lieten zich hierdoor niet weerhouden en doken alsnog enthousiast de zee in.

De oudste nieuwjaarsduik van Nederland werd in 1960 in Zandvoort georganiseerd door Ok van Batenburg en een groep zwemmers van Njord ’59 uit Haarlem. Dit jaar werd op 142 locaties door ruim 50.000 mensen het koude water ingedoken.