Cruyff Court in Velsen-Noord

Cruyff Court in Velsen-Noord
© Gemeente Velsen

Er komt een Cruyff Court aan de Grote Hout- of Koningsweg in Velsen-Noord, ergens tussen april en juni 2023. De precieze plek is in overleg met inwoners gekozen. De inrichting van de plek en de omgeving zijn ook aangepast dankzij de inspraak.

Al in 2021 spraken verschillende doelgroepen en de gemeente over de komst van een Cruyff Court in Velsen-Noord. Daaruit kwam de Grote Hout- of Koningsweg als de beste plek.

Dit jaar legde de gemeente de betrokkenen drie varianten voor. Uit de reacties is nu één variant gekozen (die 15 van de 22 stemmen kreeg). Die schuift nog wel een stukje op om aan de wensen van omwonenden tegemoet te komen.

Wensen van omwonenden
Omwonenden die inspraken, wilden graag de voetbalkooi (gedeeltelijk) kunnen zien, net als de toegang tot de kooi. Dat gaat nu ook gebeuren. Zo blijft de sociale controle behouden en is de kans op rottigheid kleiner.

De bouw van de kooi wordt zo ‘hufterproof’ mogelijk gemaakt. De gemeente gaat uitzoeken of er nog fitness apparaten bij de Cruyff Court kunnen komen. Hoe meer mensen gaan sporten, hoe beter!

Om narigheid te voorkomen – waar omwonenden wel bang voor zijn – houdt de gemeente een oogje in het zeil bij de Cruyff Court, zeker in de avond. Bij de kooi komt op verzoek een watertappunt van PWN, naast twee bankjes en enkele vuilnisbakken. Er is ook aandacht voor het groen. Er komen solitaire (alleenstaande) bomen, planten en gras – een beetje parkachtig, zegt de gemeente.

De bewoners worden van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden, en krijgen zéker bericht over de opening in 2023. Daar is RTV Seaport vast ook bij.