Samenspel; soms leuk soms lastig

Samenspel; soms leuk soms lastig

Tijdens de uitzending van het live radioprogramma Helden van Velsen afgelopen is gebeld met Renate Ooms van de gemeente Velsen. Zij vertelt wat ‘Samenspel’ inhoudt, een initiatief van politiek Velsen om inwoners, organisaties en andere partners in een vroeg stadium te betrekken bij nieuwe plannen.

Samenspel gaat eigenlijk over alles waar inwoners en gemeente samen komen zoals bijvoorbeeld bij burgerinitiatieven maar ook bij het ontwikkelen van een moestuin en het organiseren van een kerstborrel.

‘Het realiseren van flexwoningen in een aantal wijken, waarbij de emoties soms hoog kunnen oplopen is een goed voorbeeld van samenspel, dat soms leuk is en soms lastig.  Belangrijk is om goed te onderzoeken wat de wensen en de behoeften zijn van inwoners zodat de gemeenteraad een goede afweging kan maken om tot een besluit te komen’. Aldus Ooms.

In bijgaand geluidsfragment is het  interview met Renate Ooms te beluisteren.