Ode aan de filmmuziek in de stadsschouwburg

Ode aan de filmmuziek in de stadsschouwburg

Op zondag 11 december zal The CineMusic Experience te zien zijn in de Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen. The CineMusic Experience is een concertshow met een wervelende bioscoopervaring. Het 32-koppige CineMusic-orkest speelt onder leiding van Henk Ummels 25 nummers uit wereldberoemde films. Van James Bond tot Star Wars en van Schindler’s List tot Jungle Book.

Dit programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan filmjournalist René Mioch.
De kennis van Mioch over films en zijn interviews met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten van filmmuziek zijn integraal onderdeel van de show. De live muziek van het grootse orkest wordt begeleid door filmbeelden en lichteffecten. Op het avondvullende programma staan onder andere: James Bond, 1917, Pirates of the Caribbean, Interstellar, Star Wars, Spirit, Forrest Gump, Imitation Game, Jurassic Park, Gladiator, Schindler’s List en Jungle Book.

Mioch is als filmjournalist bekend geworden door zijn programma Films en Sterren waarin hij grote filmsterren als Tom Cruise, Sharon Stone en Johnny Depp interviewde, maar hij ging ook in gesprek met wereldberoemde componisten als Hans Zimmer en John Williams. René Mioch wordt regelmatig bij de Nederlandse TV-programma’s gevraagd om nieuwe binnen- en buitenlandse filmreleases te becommentariëren.

The CineMusic Experience is een unieke belevenis van muziek en film. Het is een ode aan de filmmuziek van de afgelopen decennia. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link: https://stadsschouwburgvelsen.nl/programma/the-cinemusic-experience.