Oud-amateurbokser Theo gaat op zijn 76ste strijd van zijn leven aan: eindelijk leren lezen

Oud-amateurbokser Theo gaat op zijn 76ste strijd van zijn leven aan: eindelijk leren lezen

Bericht door mediapartner NH Nieuws

De IJmuidense oud-amateurbokser Theo Warmenhoven is op zijn 76ste nog topfit door een rigide schema van nachtelijke hardloopsessies en boksoefeningen. Maar misschien heeft dat strakke trainingsregime altijd iets anders moeten verhullen: Theo is namelijk laaggeletterd. Lezen en schrijven is een probleem voor hem. 

Theo heeft daar zelf een probleem mee, hij vindt het ‘heel rot’. “Het is een leven waarin je altijd aan het schuilen bent, om niet gezien te worden als een dom iemand.” Nu doet Theo wat hij goed kan: doorzetten, om zelfs op zijn leeftijd nog te leren lezen. 

NH Nieuws-verslaggever Fred Segaar volgde Theo in zijn ‘taalstrijd’ en zag waar de IJmuidenaar met zijn laaggeletterdheid nu tegenaan loopt.