Wandelen met een scheutje ZEN

Wandelen met een scheutje ZEN

Eens in de twee weken organiseert de Wandelmeid een wandelclub in IJmuiden in samenwerking met Velsen Actief & Gezellig (onderdeel van Welzijn Velsen). De groep start elke oneven week om 14u bij de duiningang Heerenduinen in IJmuiden. De wandeling duurt zo’n 1,5 tot 2 uur in een langzaam tempo.

De wandeling kan langs het strand zijn, bos of duin. Voor mindervaliden is het niet mogelijk om mee te lopen. Voor de wandeling wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Na de wandeling is er mogelijkheid voor een kop koffie of thee inclusief een scheutje ZEN (en een koekje) voor eigen rekening.

De behoefte om bewust buiten in de natuur te lopen is gestegen tijdens de corona tijd. De Wandelmeid neemt wandelaars mee op pad, zodat zij niet verdwalen of zelf hoeft uit te vinden waar ze kunnen lopen. In ongeveer 2 uur tijd neemt zij de groep mee in de natuur. 

Maar wat is een wandeling met een scheutje zen? Tijdens de wandeling beleef je de natuur en stel je vragen. Hoe vind jij rust als je wandelt? Sta je wel eens stil om te ontdekken hoe ver je kan kijken? Voel je wel eens de grond onder je veranderen, merk je dan op wat het met je doet? Wat je ruikt als je loopt in het bos, duin of in de stad? Als je samen met iemand loopt, ben je dan wel eens stil om even bewust te worden van je omgeving? Vraag jij jezelf wel eens af wat de omgeving met je doet als je buiten loopt? Dat soort vragen gaan we voor onszelf beantwoorden tijdens deze wandelingen.

Door middel van korte mindful vraagkaartjes, doe- en schrijfopdrachten wordt je meer bewust van het ‘nu’ moment. De wandelingen doen we bijna altijd in stilte. Soms delen we momenten. We staan ook stil om te ontdekken, te schrijven en voelen. Loop je ook mee? Je kunt je direct inschrijven via besseling@welzijnvelsen.nl of via 06-59960170

Check voor meer informatie en data: https://www.facebook.com/groups/velsenactiefengezellig/
https://www.facebook.com/groups/dewandelmeid