Luister terug: Helden van Velsen over nieuwe school Saga

Luister terug: Helden van Velsen over nieuwe school Saga

Afgelopen dinsdag was Henriëtte Albrechts tijdens het live radioprogramma; Helden van Velsen te gast om toe te lichten hoe de kersverse innovatieve school, genaamd; Saga in Driehuis, precies werkt.

Henriëtte legt uit hoe Saga de leerlingen in hun kracht weet te zetten. Dit wordt bereikt door veiligheid en ruimte te geven, zodat de leerlingen hun persoonlijkheid kunnen vormen vanuit hun eigen creativiteit, optimisme, visie en overtuigingen.

Tijdens de uitzending werd daarnaast gebeld met wethouder Sebastiaan Dinjens over de komst van de minderjarige alleenstaande asielzoekers naar Driehuis. Sebastian vertelt over de noodzaak van goede begeleiding, zorg en huisvesting voor deze zeer kwetsbare groep jongeren.

Aan het eind van de uitzending werd gebeld met Jurriaan Blom, de voorzitter van het Zeekadetten in  IJmuiden. Hij legt uit hoe je lid en uiteindelijk dus zeekadet kan worden van deze zeer gezellige club. Er is een gratis proefperiode van 4 weken en je leert o.a. heel veel aan boord van het Korpsschip MS. Zaandam. Daarnaast ga je  ook zeilen, eten koken, EHBO leren, projecten met de reddingsbrigade, etc.

Luister hier de gehele uitzending over Saga, de asielzoekers en Zeekadetten terug