Middeleeuwse muziek en Pianorecital in ‘t Mosterdzaadje

Middeleeuwse muziek en Pianorecital in ‘t Mosterdzaadje

Cranc, Onzeker, Broos
Aventure is een befaamd ensemble voor Oude Muziek en brengt op zaterdag 26 november om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje muziek uit de Middeleeuwen met een thema dat nog helemaal van deze tijd is: Cranc, Onzeker, Broos.

Het is een zeldzaam mooi vijfluik uit het Gruuthuse Manuscript uit ca.1400. Ensemble Aventure bestaat uit blokfluitisten Marco Magalhaes, Fumitaka Saito en Ita Hijmans. Teksten worden gezongen door Christohper Kale

‘Muziek is het toverwoord dat als een universele kracht ons moed geeft het kwetsbare bestaan
het hoofd te bieden. Virtuoze 15e-eeuwse instrumentale arrangementen vormen het
middeleeuwse kader rond de actualiteit van dit tijdloze vijfluik’.

Maria-liederen en lamentaties. Zo klinken hoop, verdriet, troost, aanvaarding en berusting in de taal van de late middeleeuwen. Maria, een kostbare bloem, een roos vol van hemelse
dauw is de sleutel. De lamentaties bezingen op ontroerend persoonlijke toon de smartelijke
dood van een geliefde en de kwetsbaarheid van ons bestaan.

Maxime Snaterse 
Pianiste Maxime Snaterse kreeg haar masterdiploma met een tien uitgereikt. Dat zegt al even genoeg over haar grote talent, muzikaliteit en passie. Zij is te gast in ‘t Mosterdzaadje op zondag 27 november om 15.00 uur met een programma dat de luisteraar gaat meevoeren in haar klankwereld. Werken van Berio (uit Six encores), Beethoven (Op.10 nr. 3), Brahms (twee ballades) en Debussy (Images).

Een verhalend, beeldend en fantasierijk programma, muziek met uiteenlopende karakters en stijlen.  Van dramatiek en lyriek tot abstracte klankwerelden, van experimentele vormen tot extreme stemmingswisselingen. De luisteraar wordt in dit diverse programma op geleidelijke wijze  meegenomen van het ene muziekstuk naar het andere. Belangrijke werken uit de pianoliteratuur gecombineerd met hier en daar een verrassende componist of een onverwacht muziekstuk. Een recital waarbij de musicus haar passie voor de klassieke pianomuziek kan uiten en wil delen met het publiek. 

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10

Meer informatie op: mosterdzaadje.nl