Hulp voor inwoners met financiële problemen

Hulp voor inwoners met financiële problemen

Afgelopen dinsdag was wethouder Marianne Steijn tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen te gast om toe te lichten hoe inwoners, die het financieel moeilijk hebben geholpen kunnen worden.

Mensen, die het nog net financieel konden redden zijn nu door de inflatie en energieprijzen ook in de problemen gekomen. Daarom is er een noodplan “Velsen laat je niet in de kou” opgesteld. Marianne vertelt over de belangrijkste maatregelen.

Tijdens de uitzending werd gebeld met Judith de Ruyter van de Stichting Welzijn, één van de partners die samen met de gemeente het armoedebeleid uitvoert. Judith vertelt over de geslaagde Sinterklaasactie die op dit moment gaande is, de buurtkastjes die overal in de gemeente verschijnen en de warme kledingactie die volgende week start.

Aan het eind van het programma werd gebeld met Joop van Rijn, de voorzitter van de Voedselbank Velsen. Het aantal te verstrekken voedselpakketten is in november verdubbeld. Van Rijn vertelt hoe de Voedselbank hiermee omgaat en reageert op de solidariteitsactie van de PvdA afdeling Velsen. In november en december krijgen alle huishoudens in Nederland een energiecompensatie van twee maal € 190 euro. Mensen die dit bedrag niet nodig hebben worden door de PvdA opgeroepen om een donatie te doen aan de Voedselbank Velsen.

Luister hier de gehele uitzending over het armoedebeleid terug

Helden van Velsen is elke dinsdag van 18.00 uur tot 19.00 uur te beluisteren via de Ether107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.