Pianiste Regina Albrink en duetten en aria’s in ‘t Mosterdzaadje

Pianiste Regina Albrink en duetten en aria’s in ‘t Mosterdzaadje
Regina Albrink

Op zaterdag 19 november om 15.00 uur speelt pianiste Regina Albrink werken van Beethoven, Schubert en Chopin. Muziek die gevoelige snaren raakt, zeker in handen van deze pianiste.

Beroemd en geliefd zijn de vier impromptu’s van Schubert. Van Beethoven een sonate die niet veel wordt uitgevoerd maar wél favoriet was van de componist zelf. Van Chopin de Grande Polonaise Brillante. Een stuk van zeldzame schoonheid dat Chopin graag zelf speelde. Regina Albrink zal het werk laten flonkeren en schitteren. ‘Chopin zélf zou het prachtig hebben gevonden’, schreef de pers over haar.

Regina Albrink studeerde in Amsterdam en aan de beroemde Franz Liszt Academie in Boedapest. Ze geeft concerten en masterclasses in Europa, Noord-Amerika en Azië. Sinds 1991 geeft zij op Tweede Kerstdag een kerstrecital in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit concert trekt bezoekers uit de hele wereld en is altijd uitverkocht. ‘Regina is een integer musicus die de gedachte achter de geschreven noten via het hart laat spreken en daarom het publiek zo bijzonder raakt.’

Duetten, Aria’s en ook musicalsongs
Op zondag 20 november om 15.00 uur geven de bariton Joost van Tongeren en de sopraan Merel van Geest samen met de pianist Erwin Weerstra een heel divers concert vol duetten, aria’s en liederen uit verschillende perioden. Van de klassieke missen van Mozart, naar de Barok van Bach , de Romantiek van o.a. Schubert tot en met musical- en popmuziek.

Joost van Tongeren had eigenlijk met de pianist Patrick Hopper de ‘Winterreise’ op het programma staan. Het noodlot sloeg toe, de pianist brak zijn been. Met de musici waarmee Joost van Tongeren nu naar ‘t Mosterdzaadje komt werkt hij al jaren samen. Zij hebben aan een half woord genoeg en vertrouwen volledig op elkaars muzikaliteit en intuïtie. Deze uitvoering geeft alvast een vooruitblik op hun concert dat ze volgend jaar op de planken zetten. Te gast zijn drie veelgevraagde professionele musici die zich thuis voelen in een breed repertoire.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 – mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, na afloop collecte met een richtlijn van €10