Sinterklaasfeest door heel Velsen

Sinterklaasfeest door heel Velsen
Archieffoto: RTV Seaport / Ron Pichel

Vorige week kwam Sinterklaas al aan in IJmuiden, en aanstaande zaterdag doet hij een toer door andere plekken in Velsen. De afgelopen twee jaar konden de intochten in Velsen helaas wegens coronabeperkingen niet doorgaan, maar nu is het weer volop feest in Velsen. Zaterdag 19 november wordt de goedheiligman verwelkomd in Santpoort-Noord, Driehuis en Velserbroek, en de week daarna bezoekt hij ook Santpoort-Zuid.

Stratingplantsoen Velsen-Noord
Om 10 uur komt Sinterklaas aan in Velsen-Noord. Daar wordt hij verwelkomd bij de muziektent aan het Stratingplantsoen. Kinderen kunnen de sint en zijn pieten ontmoeten. Ook kan er genoten worden van een dansvoorstelling.

Engelmunduskerk Driehuis
Ook doet de goedheiligman Driehuis aan. Hij wordt verwelkomd in de Engelmunduskerk. Vanaf 10.45u wordt er gestart met koffie, limonade en wat lekkers bij wijnhuis Bij Ome Piet. Rond 11.15 uur zal de goedheiligman dan ook samen met zijn pieten aankomen. Om 11.45 uur is hij bij de kerk.

Winkelstraat Santpoort-Noord
In Santpoort-Noord werd vorig jaar voor het eerst een ‘Dag van Sinterklaas’ gehouden. Een grote intocht was niet mogelijk, dus organiseerde de winkeliersvereniging Puur Santpoort verspreid door de winkelstraat verschillende leuke activiteiten. Deze manier van doen beviel, en wordt dit jaar nog grootser ingezet. Tussen 11 uur en 15 uur zijn er allemaal activiteiten te doen in het winkelgedeelte van de Hoofdstraat. Denk aan een pietenontbijt, pepernoten werpen en Sinterklaas cinema. Ook zullen Sint en piet aanwezig. Zij gaan alle winkels af, maar er is geen stoet en geen podium. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Puur Santpoort.

Polderhuis Velserbroek
Dorpsvereniging Velserbroek organiseert een feestje in de kantine van het Polderhuis in Velserbroek. Ook daar kunnen kids meedoen aan leuke activiteiten, zoals het versieren van de chocoladeletter, pannenkoeken eten en zal er een pietenbingo zijn. Sinterklaas zal daar langs komen met zijn pieten, onder begeleiding van een pietenband. Het feest is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kinderen tot 8 jaar kunnen aangemeld worden via info@dorpsverenigingvelserbroek.nl. Voor leden kost deze middag niets. Voor andere kinderen die willen komen 5,00 euro per persoon.

Zaterdag 26 november: Bezoek Santpoort-Zuid
De Jutter/Hofgeest sprak met Vereniging Santpoorts Belang, over het bezoek van de sint op zaterdag 26 november. Om 13.52 uur komt de goedheiligman samen met zijn pieten aan met de trein op het station Santpoort-Zuid. Ze worden daar verwelkomd door de Pietenband van Muziekvereniging Soli. Daarna gaat iedereen in optocht naar ‘t Brederode Huys. Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid. Alle kinderen t/m 6 jaar zijn welkom vanaf 14.45 uur tot 15.30 uur om een gezellig feest te vieren.