Aanvallend pover Telstar fors onderuit

Aanvallend pover Telstar fors onderuit

Bij F.C. Eindhoven noemen ze het wel eens gekscherend ‘’ De klassieker van de eerste divisie’’ of zelfs ‘’ El Classico’’Waarom? Dit affiche staat het langst op de rol want zowel Eindhoven als Telstar opereren al jaren ( respectievelijk 43 en 44 jaar) op het een na hoogste niveau. Na wat magere jaren heeft Eindhoven het de laatste jaren goed voor elkaar. Vorig jaar een keurige 4e plek en ondanks dat de hele voorhoede daardoor een nieuwe werkkring vond, staat de formatie van Rob Penders dit seizoen gewoon weer op een keurige gedeelde 4e plek. Eindhoven diende revanche te nemen voor de 5-2 nederlaag in Zwolle vorige week en Telstar was er alles aan gelegen de ongeslagen KKD ( 8 duels) status te continueren. Eindhoven miste door interlandverplichtingen ex-Witte Leeuw Kökcű en Bannis en door een schorsing de Canadees Brym. De drie topscorers met in totaal 14 goals. Centraal verdediger en sterkhouder Maarten Peijnenburg liep op de training zwaar knieletsel op, dus Rob Penders moest dus behoorlijk improviseren. Wel kwam Sven van Doorm binnen de lijnen. Hij noemde in de voorbeschouwing zijn vorige werkgever Telstar ‘’ een lastige tegenstander’’

Afgetroefd door feller Eindhoven
Daar bleek vrijdagavond echter weinig van. Telstar werd vanaf de aftrap  met name over de linkerflank overlopen en het was een wonder dat de schade het eerste kwartier tot één goal beperkt bleef. Brian de Keersmaecker haalde na een minuut of tien uit en zag dat Ronald Koeman nogal onhandig de bal die recht op hem afging in de goal werkte;1-0. Eindhoven bleef de bovenliggende partij, was slordig in  de omschakeling maar had aanvallend van Telstar weinig tot niets te duchten, of het moet een rollertje van Anwar Bensabouh zijn geweest die zich fraai met een sleep vrij speelde maar te zacht inschoot. Voor Telstar had offensief de tweede helft schriftelijk kunnen worden afgedaan. Het viel weliswaar aan maar creëerde niets tegen een Eindhoven dat het wel verder geloofde en vertrouwde op hun solide verdediging. Zelfs een wanhoopsoffensief zat er niet in voor de Witte leeuwen. Eindhoven daarentegen kwam nog tweemaal tot scoren. In minuut 88 en minuut 90+2 werd zowel Jasper Dahlhaus als Evan Rottier weinig in de weg gelegd en het duo sloeg met twee fraaie schuivers toe;3-0.

Een wedstrijd dus om snel te vergeten. Zowel Anwar Bensabouh als Mike Snoei waren eensgezind in hun reactie na afloop.’’ Zeer matig eerste kwartier. We verloren alle duels en kregen geen grip op hun pijlsnelle flankspelers. Daarna ging het beter en wilden we forceren maar Eindhoven gaf niets weg.’’ Tja, daar viel geen speld tussen te krijgen. Waarvan acte!

Door Hans Akkerman