Khojayan/Poortinga en Jan Wouter Oostenrijk in ‘t Mosterdzaadje

Khojayan/Poortinga en Jan Wouter Oostenrijk in ‘t Mosterdzaadje
Duo Khojayan Poortinga

Internationale allure
Op zaterdag 12 november om 15.00 uur worden het genoegen een hemelbestormend jong viool-pianoduo ontvangen in ‘t Mosterdzaadje. Duo Khojayan/Poortinga maakt nationaal en internationaal naam. De violiste Meri Khojayan en de pianist Robert Poortinga hebben op het programma voor dit middagconcert werken van Prokofiev, Tsjaikovsky en Elgar.

Onlangs gaven zij in Spiegelzaal op Radio4 een voorproefje van het concert in Santpoort. Behalve dat ze één van de bekwaamste viool-piano duo’s van hun generatie worden genoemd, maakten ze ook een biografische documentaire over Pablo Sarasate. De film trok de aandacht van de internationale pers en werd in Londen op een filmfestival onderscheiden.

Uit de pers: “Ze weten het publiek te raken. De charmante mix van talent, muzikale gevoeligheid, hoogstaande techniek en een ongelooflijk samenspel. De perfecte uitvoering van hun brede en gevarieerde repertoire maakt elk van hun concerten tot een onvergetelijke gebeurtenis!

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk met Traveling East Tour
Op zondag 13 november om 15.00 uur brengt de gitarist Jan Wouter Oostenrijk zijn solo programma Traveling East in ‘t Mosterdzaadje. De gitaarliefhebbers zullen ongetwijfeld deze spraakmakende gitarist kennen. Zo niet, kom kennis met hem en zijn muziek maken.

Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie, microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Hij was te gast op de televisie bij Vrije Geluiden. Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn master in Rotterdam. Hij kreeg de ‘Gouden Notenkraker’ prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in 1996.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29 , Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.

Toegang vrij, een bijdrage met richtlijn van €10  is wenselijk