Spektakel duel zonder goals

Spektakel duel zonder goals
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Voor Telstar stond er een interessant duel op de rol. ADO Den Haag kwam op bezoek. Een club waar het nooit rustig is. De beschamende taferelen nadat ze thuis tegen Excelsior na strafschoppen promotie misliepen, dreunen nog behoorlijk na in de Hofstad. Dirk Kuijt werd aangesteld als nieuwe trainer en gaf voorafgaand aan het seizoen ronkende interviews. Natuurlijk oreerde hij over‘’ de slapende reus’’ In zijn vele optimistische, bijna religieuze bespiegelingen kwam steeds een brandende ambitie naar voren: in ieder geval bij de eerste acht eindigen of direct promoveren. We zijn 14  wedstrijden verder en de Hagenezen bezetten een beschamende 17e positie. De witte zakdoekjes gingen na de 2-3 thuisnederlaag tegen V.V.V. vorige week al de lucht in en dat belooft niet veel goeds. Zijn afkoopsom lijkt een enorme sta-in-de-weg te zijn, beweren Haagse ingewijden. Kuijt had woensdag ‘’ een goed en kwetsbaar gesprek’’ gehad met zijn sterkhouders. Iets meer dan 4500 seizoenkaarthouders mogen naar binnen en in uitduels reisden door beperkende reismaatregelen  iets meer dan 150 geregistreerde en zeer luidruchtige uitsupporters af naar Velsen-Zuid.  

Telstar weer luis in de pels

Telstar dat in Breda vorige week relatief gemakkelijk voor de 7e maal op rij ongeslagen bleef, snakte weer eens naar de volle winst want een tsunami aan puntendelingen hebben de Witte Leeuwen op de ranglijst nog niet veel verder gebracht. Zou een tot op het bot gemotiveerd ADO Kuijt een reddingsboei toewerpen….of…? De teams bleven echter op 0-0 steken in een bijzonder attractief duel waarin het behoorlijk opgekomen publiek het hele duel op het puntje van hun stoel zaten. Een  uur lang was het aan beide kanten genieten geblazen. In een moordend tempo zochten Telstar en ADO Den Haag verwoed de aanval. Het aantal open kansen was bijna niet bij te houden. Waarom er dan niet werd gescoord? Een combinatie van te gehaast uithalen, het overzicht missen, goed keeperswerk aan beide kanten, enorme misperen en natuurlijk een dosis geluk voorkwam een 4-4 ruststand en een 6-6 eindstand.

Te weinig stootkracht

Op het uur leek Telstar toch de overhand te krijgen want toen greep Amir Absalem Telstar-invaller en aanvaller Yahya Boussakou opzichtig bij zijn middel. Hij kon met direct rood inrukken tot woede van Kuijt& co. Vanaf dat cruciale moment plooiden de gasten terug en gingen voor een punt. Minuten lang zocht Telstar zonder dat een Hagenees kon ingrijpen een bres in de Haagse-afweer maar zoals zo vaak dit seizoen ontbeerden de voorwaartsen stootkracht en gogme. Keer op keer strandde de zaalvoetbal-achtige acties door het midden in de resolute Haagse afweer die geen krimp gaf. Toch leek Telstar een minuut voor tijd tot tweemaal aan toe het flitsende duel te beslissen maar zowel invaller Anwar Bensabouh ( sublieme reflex Haagse goalie) als Delvechio Blackson ( treuzelen na matige aanname en vervolgens wild voorlangs knallen) vergaten Telstar te belonen in een heerlijk, fris en fruitig duel zonder goals. Goals scoren. Tja, dat cruciale gegeven ( 15 goals in 15 duels) blijft toch voor de Witte Leeuwen vooralsnog’’ een dingetje’’. 

Hans Akkerman