Een nieuw naambord voor het borstbeeld van Cornelis Vreeswijk

Een nieuw naambord voor het borstbeeld van Cornelis Vreeswijk
Foto RTV Seaport/Ton van Steijn

Vandaag is de sterfdag van de bekende IJmuidense troubadour Cornelis Vreeswijk. Hij stierf op 12 november 1987. Jaarlijks vinden er rond deze tijd herdenkingen en bijzondere voorstellingen plaats zowel in Zweden als in Nederland plaats. Daarom organiseert het Cornelis Vreeswijk Genootschap zondag 13 november een herdenkingsbijeenkomst bij de strandopgang in IJmuiden.

Daar staat het in 2003 onthulde borstbeeld van Cornelis Vreeswijk. Zondag wordt daar een nieuw naambord, ontworpen door Eric Coole, onthuld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een muzikaal optreden door “De Ampzingers”, waaronder een ode aan Cornelis met hun speciale lied “Tussen zang en muziek”.

Dit zal allemaal plaatsvinden op zondag 13 november zal er vlak bij het borstbeeld van Cornelis, in strandpaviljoen “Zilt aan Zee”, Kennemerstrand 174, aanvang 14.00 uur. Iedereen is daarbij welkom. Toegang € 10,00 (incl. pauzedrankje).