Maandag in de Stadsschouwburg: Project Queen

Maandag in de Stadsschouwburg: Project Queen

Na het overweldigende succes van Project The Wall in 2019 is Alphenaar Muziekles IJmuiden (ruim 2 jaar later dan gepland) terug met Project Queen. Aanstaande maandag vindt het muziekfestijn plaats in de Stadsschouwburg Velsen.

In 2019 werd het meest verkochte dubbelalbum allertijden The Wall van de band Pink Floyd in zijn volledigheid uitgevoerd door een 50 koppig koor en een live band. Bekijk hier een compilatie van het optreden in 2019.

En nu in 2022 komt er eindelijk een vervolg! Met 18 nummer één albums, 18 nummer één singles en bijna 300 miljoen verkochte platen, is het geen wonder dat Queen wordt erkend als ‘s werelds grootste rockband. Alle hits zoals ‘Don’t Stop Me Now’, ‘We Are The Champions’, ‘Bohemian Rhapsody’ en natuurlijk ‘The Show Must Go On’ maar ook nummers uit de begintijd van de band komen voorbij in deze avondvullende live show.

De nummers worden door een professionele live-band gespeeld en afwisselende gezongen door een 45 koppig koor en solisten waaronder Wouter Wensink en Bart Gerrits e.a.

Voor de echte Queen sound wordt gebruik gemaakt van dezelfde instrumenten en versterkers zoals Queen die ook gebruikte, voor een nog authentieker gevoel. De combinatie van een indrukwekkend decor, een podium vol lampen, special effects, een 45 koppig koor en alle Queen hits, maken dit tot een ware beleving.

De laatste tickets zijn te koop via stadsschouwburgvelsen.nl/programma/project-queen-2022

Tijdens de RTV Seaport Queen special op 8 november waren Daan van Putten en Marlon Schoorl van Stichting Muziek en Meer in de IJmond te gast in de radiostudio. Zij vertelden over wat het Project Queen allemaal in petto heeft. Luister het interview hieronder terug.