Poepoverlast Notenboompark

Poepoverlast Notenboompark
RTV Seaport / Netty Struijs

Strengere bordjes en meer controle door boa’s – dat gaat de gemeente doen tegen de overlast van hondenpoep in het Notenboompark (IJmuiden). Omwonenden kwamen al meerdere keren in actie. Nu kijken of het werkt.

Het Notenboompark, op het hoekje van de Velserduinweg en de Zeeweg, is een geliefd plekje voor omwonenden om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om er te spelen. Alleen – hondenbezitters komen er ook met hun vrolijke viervoeters, en die laten smerigheid achter. De bewoners waren het zat, en kwamen in actie.

Petitie, brief en inspraak
Ze dienden een petitie in bij het college, en stuurden de gemeenteraad een brief. In september spraken ze in bij de gemeenteraad: kan er geen hondenverbod worden ingesteld?

Borden en boa’s
De gemeente meldt dat een hondenverbod alleen kan op een officiële speelplek – en dat is het Notenboompark niet. Er staan geen speeltoestellen, en die gaan er ook niet komen. Er staan wel vriendelijke bordjes, met het verzoek aan hondenbezitters om de poep op te ruimen. Dat werkt dus niet.

Nu komen er strengere bordjes, die wijzen op de opruimplicht die in de hele gemeente geldt (net als de aanlijnplicht trouwens). En de boa’s van Velsen gaan vaker controleren in het park.

Schone paden, geen rookverbod
Wethouder Marianne Steijn is met omwonenden gaan praten. Toen bleek dat er ook klachten waren over de paden, die worden overwoekerd met onkruid. Mevrouw Steijn zorgt er voor dat de groenploegen van Velsen daar binnenkort wat aan gaan doen. De inwoners wilden ook graag een rookverbod in het park, maar dat lijkt moeilijk. Dat gaat de gemeente uitzoeken.