Pleegmoeder Tonny ving 28 kinderen op

Pleegmoeder Tonny ving 28 kinderen op
©rtvseaport

Soms zijn er omstandigheden waardoor een kind even of langere tijd niet thuis kan wonen. Een pleeggezin kan hen dan een thuis bieden. Pleegmoeder Tonny bood met haar man Kees gedurende vele jaren 28 kinderen voor langere of kortere tijd een veilig thuis. ‘Hiermee kun je niet alle narigheid voorkomen maar de kinderen meegeven hoe het ook kan’ aldus Tonny

Sinds maandag jl. zijn Tonny en Kees ook pleegoma en opa. Een pleegdochter kwam als 2 jarige bij het gezin en is nu 22 jaar. Toen ze zwanger was kwam de vraag  of Tonny en Kees oma en opa van het kindje wilde worden.  

Online Informatieavond
In Nederland wonen 23.000 kinderen in een pleeggezin. En ruim 870 kinderen wachten op plaatsing bij pleegouders. Ook in de regio IJmond is er een tekort aan pleegouders, en dan vooral voor kinderen boven de 8 jaar.

Overweeg je om pleegouder te worden, wil je meer informatie of heb je vragen? Ontdek tijdens de online informatieavond op donderdag 10 november wat jij kunt betekenen. Aanmelden kan via: https://openjewereld.nu/regio/noord-holland.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview tijdens live radioprogramma Helden van Velsen met Tonny te beluisteren en waarom zij koos voor het verzoeknummer de Steen van Paul de Leeuw.